• Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Contador surt líder de l'Etna

El ciclista de Pinto s'imposà en l'etapa de l'ascensió al volcà italià en un gran final i se situa en la primera posició de la classificació general

Alberto Contador (Saxo Bank) incendià el Giro d'Itàlia després de conquistar en solitari la novena etapa disputada entre Messina i Etna, de 169 quilòmetres, i enfundar-se la maglia rosa en la primera batalla d'alta muntanya. El vigent campió del Tour va treure un avantatge d'1 minut i 10 segons als rivals. Contador va pegar un altre cop d'autoritat en un dels santuaris del ciclisme italià, el segon consecutiu, amb una victòria incontestable que va basar en un atac quan faltaven 8 quilòmetres per a la meta i que no va obtenir resposta en cap enemic directe.
L'arrencada li va permetre arribar en solitari al cim de l'Etna, on va disparar a l'aire per primera vegada en el Giro, ja que el 2008 va guanyar la general però no etapes. Contador concretà així unes destrosses considerables que li permeten erigir-se en cap de la general.

El triple vencedor del Tour travessà la línia de meta amb un temps de 4h.54.08. A 3 segons va arribar el veneçolà José Rujano i, a 50, el primer grup de candidats, amb Stefano Garzelli, Nibali, David Arroyo, Konstantin Sivtsov i ja a 59 Igor Antón. Aquestes diferències feren honor a les expectatives d'una etapa que s'esperava volcànica.
La victòria de Contador suposa un gir a la classificació general i l'aparició d'un líder amb pinta sòlida, encara que el Giro acaba de començar. El madrileny va pujar al podi per posar-se una camiseta rosa que va vestir durant 7 jornades fa tres anys. Avui podrà gaudir del primer dia de descans amb una renda ja significativa. El seu immediat perseguidor, el bielorús Sitsov, el segueix a 59 segons i Le Mevel, a 1:19.