cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Jornada de dol per la mort de Weyland

El corredor belga, de 26 anys, es va fracturar l'os frontal del crani en el descens del perillós Passo di Bocco

54084

El Giro va passar de la festa al dol en unes hores, del gran comiat de la cursa a Reggio de l'Emília al plor a Rapallo, on arribaren contundents les paraules del doctor Giovani Tredici per confirmar la mort del belga Wouter Weylandt, de 26 anys, després de sofrir una aborronadora caiguda en ple descens del Passo di Bocco, 25 quilòmetres abans de la meta.

Wouters es rompé l'os frontal del crani i les primeres imatges del corredor de Gant, enmig d'un bassiot de sang, ja auguraven el desenllaç pitjor. Entrà tot d'una en una aturada cardiorespiratòria, quan encara baixaven ciclistes entre els revolts del port de muntanya. Alguns, com el ciclista de l'Euskaltel Jorge Azanza, no ho volien "mirar i tot", perquè sabien que "allò era molt greu".

Quan hi arribaren els metges, amb el doctor Tredici al capdavant, ajudat pel seu col·lega del Garmin, la possibilitat de salvar-lo era gairebé nul·la. Els massatges de reanimació, mentre esperaven l'helicòpter que havia de traslladar Weylandt a l'hospital de Gènova, no serviren per a res.
Mentre l'esportista agonitzava a la carretera, tot el Giro contenia la respiració i abaixava la mirada. L'etapa es va convertir en un assumpte secundari, sense importància, encara que amb el gran grup llançat hi hagué lluita pel triomf d'etapa.

Enrere havia quedat l'escapada del dia i se n'havia formada una altra aprofitant una petita pujada pròxima a la meta, el Passo della Madonna delle Grazie, en la qual entraren tres espanyols -Àngel Vicioso, Pablo Lastras i Dani Moreno- al costat del britànic David Millar i del francès Le Mevel.

Els components del quintet coneixien la notícia, però no la gravetat de la caiguda. Disputaren l'esprint i Vicioso s'hi mostrà com el més fort.

L'aragonès es declarà sorprès i admeté la decisió dels organitzadors de suspendre els actes de celebració. "No guanyes cada dia una etapa del Giro, però ara l'important és pensar en Weylandt. No és el moment de brufar res", assenyalà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.