nubes dispersas
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.77°
11°

El Palma Arena tindrà una pista nova a cost zero

Si la UCI n'aprova el projecte, les obres podrien començar a partir del proper març i estar enllestides per a l'estiu

43056
Ahir es van anunciar les obres que reformaran la pista de ciclisme per tal d'homologar-la. | Ferran Aguiló - N. Sobrino.

El Palma Arena tindrà a la fi una pista de ciclisme com cal. Serà a partir del proper estiu que l'empresa que construí la primera, que no ha estat homolagada per la Unió Ciclista Internacional (UCI), hi acabi les feines de remodelació. El cost d'aquesta obra serà de zero euros, encara que, com molt bé va indicar el delegat de la Presidència per a l'Esport, Diego González, ja ha estat pagada per la Comunitat Autònoma (4 milions).

González, que va comparèixer ahir en roda de premsa acompanyat pel gerent del Palma Arena, Guillem Bosch, i el seu director esportiu, Joan Llaneras, avançà que les obres podrien començar el proper mes de març i que seran a càrrec dels arquitectes García-Ruiz, els mateixos que acabaren la instal·lació.

La Delegació de Presidència per a l'Esport ha remès un informe tècnic a la UCI, mitjançant la Federació de Ciclisme, per rebre'n el vistiplau i poder iniciar les tasques per obtenir l'homologació de l'organisme internacional.

El projecte presentat preveu un canvi total de la fusta de la pista, a més de la inclusió de noves mesures per fixar les bigues que la suporten, a fi d'evitar que els diferents llistons que n'integren la superfície pateixin les mateixes deficiències que l'actual. A més a més, si en aquesta ocasió es fa bé el tractament de la fusta de pi siberià, canviar el paviment per un de nou servirà per evitar que s'hi formin escarrassos just de passar-hi la mà.
Si la UCI aprova les modificacions, l'actuació es podria dur a terme a partir del març que ve, després dels entrenaments programats de la selecció espanyola de ciclisme en pista, i durarien un mes. Tot i això, González es va mostrar prudent en els terminis, posant com a data de finalització l'estiu del 2001. "No hem de frisar: hem d'aprendre dels errors i fer-ho bé", afirmà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.