algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.89°

Dol i consternació

La mort de l'alpinista mallorquí Tolo Calafat provocà una allau de mostres de condol

118502
El domicili de la familia Calafat, a la barriada de Son Gotleu. | MONTSERRAT T DIEZ

Mallorca es despertà ahir amb la tràgica notícia de la mort del muntanyenc mallorquí Tolo Calafat, hores després d'haver arribat al cim de l'Annapurna, el cinquè 8.000 que coronà en la seva carrera. Poc després de l'hora crítica (7.30 hores) en què Juanito Oiarzabal, company d'expedició de Tolo, donà a conèixer la mala nova a través de Radio Nacional d'Espanya, familiars, amics, companys i coneguts acudiren a fer costat i mostrar el condol al domicili del muntanyenc a Son Gotleu, on residia amb la seva dona i els dos fills, d'un any i l'altre de vuit.
Les institucions públiques, entitats i societat civil de balears també mostraren el seu pesar per la mort de Tolo Calafat.

Així les coses, el president del Govern balear, Francesc Antich, lamentà en un comunicat que l'alpinista mallorquí perdés la vida "quan venia de coronar el cinquè vuit mil de la seva carrera cap als 14 de la Terra" i afegí que "els mallorquins i balears preservaran amb orgull la figura de Tolo Calafat per conservar-la en el pòdium dels millors esportistes. El Consell de Mallorca, a través de la seva presidenta, Francina Armengol, i la batlessa de Palma, Aina Calvo, també feren arribar als familiars uns telegrames de condol. D'entre totes les mostres d'afecte i suport rebudes al llarg de la jornada d'ahir destaca de manera especial la que envià la família d'Iñaki Ochoa de Olza, l'alpinista navarrès que es deixà la vida a l'Annapurna fa dos anys. En la seva nota transmeteren tot el seu "ànim i afecte" a la família Calafat.

Avui, funeral a les 20 hores

L'església de la Santa Creu, a la barriada palmesana de Sant Pere, acollirà avui, a partir de les 20.00 hores, el funeral de l'alpinista finat al mont Annapurna. Mentrestant, des de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, s'han començat a moure fils per rescatar i repatriar les restes mortals de Tolo Calafat. Al cel sia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.