• Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
11°

Bragado es penja el bronze

El corredor madrileny va aconseguir la seva quarta medalla en un Mundial de 50 quilòmetres marxa. El rus Sergey Kirdyapkin en recuperà el títol quatre anys després

Setze anys després de conquerir el títol mundial a Stuttgart, Jesús ángel García Bragado va aconseguir a la capital alemanya, amb un temps de 3h41:37, la seva quarta medalla, la de bronze, en un Mundial de 50 quilòmetres marxa, a més d'igualar el rècord de participacions, fins ahir en poder de l'australià Tim Berret, amb nou presències.

A 39 anys, García Bragado continua reportant alegries a l'atletisme espanyol. Si l'any passat va ser el millor de l'equip en els Jocs de Pequín amb un quart lloc, a Berlín evità que la marxa espanyola se n'anàs de buit del Mundial, un fet que només s'havia produït dues vegades: a Tòquio 91 i a Sevilla 99.

Una fogosa reacció en els darrers quilòmetres va permetre a l'atleta madrileny avançar l'australià Jared Tallent, que havia dominat la prova al llarg de 40 quilòmetres. La medalla d'or va ser per al rus Sergey Kirdyapkin (3h38:35), que va recuperar el títol quatre anys després, i la de plata per al noruec Trond Nymark (3h41:16)

Els altres dos espanyols presents en la prova d'ahir varen actuacions contraposades. El donostiarra Mikel Odriozola va acabar vint-i-sisè amb 4h00:54 i el granadí Alejandro Cambil, vint-i-novè amb un temps d'4h13:14, a 34 minuts del guanyador.

El bronze de García Bragado és la segona medalla espanyola en la competició de Berlín, després de l'or obtingut per Marta Domínguez en els 3.000 metres obstacles, i el quart metall que aconsegueix en en un Mundial.