algo de nubes
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 8.69°
18°

Contador reconquereix París

El ciclista madrileny guanya per segona vegada la ronda gal·la a edat de 26 anys, fet que només havien aconseguit Fignon, Hinault i Merckx. Cavendish va sumar a l'esprint la seva sisena victòria d'etapa

El ciclista madrileny Alberto Contador (Astana) va pujar ahir per segona vegada al lloc més alt del pòdium del Tour de França, devora dAndy Schleck (Saxo Bank) i Lance Armstrong (Astana), segon i tercer respectivament, al cap de tres setmanes de competició culminades ahir als Camps Elisis parisencs en una etapa final que va guanyar a l'esprint el britànic Mark Cavendish (Columbia).

El corredor de Pinto va aixecar els braços després dels darrers 164 quilòmetres, disputats entre Montereau Fault Yonne i la capital francesa. Contador, amb el triomf d'ahir, s'ha convertit en el ciclista més jove que suma dos Tours a 26 anys, després dels mítics Fignon, Hinault i Merckx.

El madrileny va tenir una jornada plàcida en la qual es va rodar a poques revolucions fins que faltaren 70 quilòmetres per a la meta. En aquell moment hi hagué una fuga de set corredors amb Carlos Barredo (Quick Step) com a únic representant espanyol.

El Columbia, com a equip dominador en les etapes planes, agafà el control per augmentar el ritme d'un gran grup que passà de rodar a 30 quilòmetres per hora a anar a 50.

Fins aleshores, Alberto Contador havia gaudit de diverses fotografies i brindis amb altres participants de la cursa, però l'arribada als carrers de París l'obligà a deixar aquestes celebracions per a més tard.

L'equip Columbia va dominar els darrers metres i d'aquesta manera Mark Renshaw -el llançador de Cavendish- i el britànic entraren amb una col·locació tan bona al darrer revolt, que el corredor de l'illa de Man amb prou feines hagué d'accelerar per guanyar l'etapa per davant el seu propi gregari.

L'himne de la discòrdia

L'himne espanyol va sonar en la segona en la cerimònia del pòdium del Tour de França. Mentre s'hissava la bandera espanyola davant Alberto Contador es començà a escoltar l'himne danès, davant la cara circumspecta del corredor madrileny.

El ciclista, que no donava crèdit al que succeïa, va assenyalar l'error a Bernard Hinault, relacions públiques del Tour de França, que era present al pòdium.

Advertits de l'equivocació per la delegació diplomàtica espanyola, els organitzadors repetiren l'himne, que en aquesta ocasió va ser el correcte i que sonà mentre era al pòdium l'Astana, la formació guanyadora de la classificació per equips.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.