algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Contador permet el triomf de Frank Schleck a l'etapa reina, però referma el mallot groc

El ciclista madrileny Alberto Contador (Astana) ha consolidat el seu mallot de líder del Tour de França després de la disputa de la dissetena etapa de la ronda francesa, que ha transcorregut entre Martigny i Le Gran Bornand sobre un recorregut de 169 quilòmetres, on s'ha imposat, amb permís del de Pinto, Frank Schleck (Saxo Bank).

Contador ha demostrat una vegada més les seves qualitat de campió en una etapa on havia d'estar al nivell dels millors. El corredor madrileny ha tornat a bellugar la prova al seu gust fent gala del bon moment que travessa, a més de donar un cop gairebé definitiu per entrar triomfador aquest diumenge als camps Elisis.

La carrera estava en mans dels millors quan quedaven 20 quilòmetres del final. Contador, el seu company Andreas Kloden, i els germans Schleck han portat la iniciativa d'aquesta nova entrega alpina, d'un perfil espantadís després de dues setmanes d'esforç. Però el de Pinto està fet d'una altra pasta i això no és cap novetat.

Contador ha continuat el guió al peu de la lletra fins que, incomprensiblement, la seva fortalesa a la muntanya l'ha portat a fer un atac irreductible. Una ofensiva que aclariria les seves opcions, però --sens cap dubte-- seria suïcida per al seu equip. Kloden s'ha quedat clavat i a l'atac li han acceptat el pols els germans Schleck, que no volien donar-li definitivament el 'groc' abans de la crono de demà.

Així, Contador, que ha acabat amb un gust "agredolç", ha donat un pas endavant per a la seva victòria -un altre més-, però ha deixat als luxemburguesos alçar-se al podi, inconscient que encara resta el Mont Ventor per dictar sentència, tot i que el seu triomf a París sigui ja una tasca més que assequible.

ARMSTRONG PERD EL SEGON LLOC

Per darrere de grans agitadors d'aquest Tour, en què té ja 2 minuts i 25 segons d'avantatge sobre Andy Schleck, estava Lance Armstrong (Astana), que s'ha ajudat constantment d'un enfadat Vincenzo Nibali (Liquigas) en els últims 14 quilòmetres.

L'heptacampió s'ha resignat a donar la raó als qui el critiquen i ha abusat de la seva força de voluntat, la més gran dels que corren aquest Tour. Tot i això, al texà no li ha valgut per impedir que la saba nova li donés el relleu definitori.

Armstrong, cinquè a l'etapa, ara és quart a la general a 3.55, un avantatge immens per a l'americà, que intentarà costi el que costi pujar al podi de la ciutat de la llum. Una cosa que el converteix en més perillós per als quatre capítols que resten per disputar.

A més, el vigent campió de la 'Grand Bouclé', Carlos Sastre (Cervelo), -que tenia avui el seu examen final- no ha tingut sort per culpa d'una inoportuna punxada, que li ha impedit entrar en competició amb els més forts. El madrileny ha entrat a 7.47 del més gran dels Schleck.

Demà, la ronda ciclista més important del món afronta una etapa contra el rellotge de 46 quilòmetres. Contador tindrà l'oportunitat per fer més groc el mallot que llueix des de diumenge passat, a més de per engrandir la llegenda espanyola per terres franceses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.