algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

“Tinc molt clar el perfil d'equip que cal construir”

“Acab un cicle i en començ un altre. Si ens acomodam, acabam pensant que les coses són fàcils. Els nous reptes i la dificultat que comporten és el que em fa estar actiu”

38442
Pascual Saurín, nou entrenador del Palma vòlei femení. | ALEJANDRO SEPULVEDA

El nou entrenador del Palma Vòlei femení, que substituirà Ernesto Rodríguez la temporada que ve, arribà a Mallorca dimecres passat, després d'haver estat quatre anys al capdavant del CAV Múrcia 2005. Amb un palmarès més que envejable -tant com a jugador com a entrenador-, torna a les Balears amb ganes de guanyar més títols. Tanmateix, haurà d'adaptar la plantilla als mals temps que corren per a l'esport de competició.

El vòlei mallorquí us torna a menester. Content?
Els meus inicis com a jugador varen ser a Mallorca. Vaig estar-m'hi sis temporades i cada any hi vinc a estiuejar amb la meva família. Sempre és un plaer.

Els vostres quatre anys amb el CAV Múrcia han donat molt de si: una Supercopa d'Espanya, dues Superlligues i dues Copes. Per què us n'anau?
El temps que he estat a Múrcia ha estat una gran experiència professional. Allà he tingut l'oportunitat d'estar entre algunes de les millors jugadores del món. Ara, però, acab un clicle i en començ un de nou. Si ens acomodam a un lloc, acabam pensant que les coses són fàcils. Els nous reptes i la dificultat que comporten és allò que em manté actiu.

Afrontar una nova temporada amb un equip nou és tot un repte. Si hi sumam el mal moment econòmic que pateix l'esport...
La política dels clubs ha canviat rotundament respecte de l'any passat. Tots els clubs pateixen dificultats econòmiques molt serioses. Ara per ara estam creant la base del Palma Vòlei, però ja tinc molt clar el perfil d'equip que vull.

Quin?
La filosofia del nou projecte té molt en compte la feina de planter. Sempre m'ha agradat fer feina des de les categories inferiors, però a la pràctica mai no ho he pogut fer. Especialment el vòlei és un esport que aposta massa per l'alt rendiment i massa poc per les categories inferiors. Hi ha d'haver un nexe entre les joves promeses i el pimer equip. És important que les jugadores del planter se sentin identificades amb el primer equip.

Hi haurà cap fitxatge, però?
Hem de muntar un equip nou. De l'any passat només continuen Ester López i Irene Cámara. Per ara, només disposam de la incorporació de Sara Pérez, una gran col·locadora que ja conec d'etapes anteriors. Cercam jugadores veteranes, que siguin conscients que el Palma Vòlei vol ser un equip campió.

A quins títols aspirau?
Hem de ser conscients que ens trobarem amb moltes dificultats, però hem d'aspirar a tots. No he vingut aquí per entrenar un equip que quedi a mitjan taula, sinó un equip que sigui ambiciós des del principi. El Palma fa dues temporades que lluita fins a la final...

I el CAV Múrcia, amb vós d'entrenador, l'ha eliminat les dues voltes!

La temporada que ve hem de lluitar perquè no torni a passar. El CAV Múrcia serà el rival més difícil. Després de tant temps allà, conec el club molt bé i estic segur que tornarà a arribar a la final. Tanmateix, també hi ha altres equips difícils de batre, com el Menorca i l'Aguere. Nosaltres estam obligats a continuar estant entre els millors.

Sort que abans de tot això encara us queden uns dies de vancances...
Acab d'arribar a l'Illa i encara hem de fer un equip nou. No serà cosa ni de quinze dies ni de vint... I la pretemporada ja és gairebé aquí! Promet fer molta de feina perquè el Palma Vòlei aconseguexi títols.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.