muy nuboso
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
17°

Grimalt du el bronze a les Illes Balears

La palmesana, de 14 anys, va destacar en la modalitat de pilota al Campionat d'Espanya de Gimnàstica Rítmica

Adaya Grimalt, de 14 anys, ja jugava amb la pilota abans que comencàs a caminar, asseguren son pare i l'entrenadora. A 4 anys va iniciar els entrenaments en gimnàstica rítmica. Li agraden totes les modalitats, però la seva especialitat és la pilota. La feina dura i constant que ha fet des de petita l'ha duta al podi del Campionat d'Espanya de gimnàstica artística, que tingué lloc els dies 19, 20 i 21 de juny a Ponferrada.

El vostre bronze als campionats d'Espanya és la primera medalla que reben les Balears en aquest esport.
Sí, he estat fent molta feina i finalent ho hem aconseguit. Abans, les Illes sempre feien un paper discret, però estam pujant molt ràpidament. Ara, quan els equips de fora senten "Balears", ja fan una altra cara...

Al campionat estatal vàreu guanyar en la modalitat de pilota. És la vostra especialitat?
M'agraden totes, però sí, la pilota és la que preferesc. Des de petita que és la que millor em va als campionats.

Però amb la corda i les masses també sou molt bona, oi?
Sí.. De fet, al Campionat d'Espanya també vaig arribar a les finals d'aquestes dues modalitats. El nivell era altíssim! Oviedo, Madrid i Barcelona tenen gimnastes molt bones...

Vós competiu amb l'equip GR Marratxí-Costa i Llobera. Deveu dedicar moltes hores als entrenaments.

Sí. Acab l'escola al migdia i al capvespre vaig cap a Marratxí. Faig quatre hores d'entrenament diàries, excepte dimarts i dijous, que aprofit per estudiar. Diumenge entrén al matí, així l'horabaixa tinc temps per a les meves coses i per estudiar.

És possible compaginar els estudis amb l'alta competició?
Sí (es queda en silenci. Contesten el seu pare i l'entrenadora). I tant! Ha tret un nou de nota mitjana de segon d'ESO. És una crack!

Ara fa poc que vàreu arribar de Ponferrada, on es disputaren els campionats estatals. Heu de desplaçar-vos molt sovint durant la temporada?

Enguany he hagut d'anar a quatre llocs: a la Copa de Joventut, a Palència; a la Copa de Seleccions de Joventut, a Benidorm; al Campionat de les Balears, a Menorca, i al Campionat d'Espanya, a Ponferrada. A més a més, també he anat a dues concentracions de la selecció espanyola, que tenen lloc a Madrid.

En aquestes concentracions hi ha les millors gimnastes de tot l'Estat. Heu rebut ofertes d'altres equips?
Sí, ja m'han cridat equips de Madrid i de Barcelona, però aquí estic molt bé. Allà hi ha molt nivell, però la gimnàstica balear està despuntant i esper poder quedar a Mallorca.

L'any que ve lluitareu per l'or als campionats estatals?

És clar. De moment, com que en aquesta edició he fet podi, hi tinc la plaça reservada. Enguany no he hagut de participar a les eliminatòries perquè hi he anat com a campiona de les Illes Balears.

Que ho sou cada any...
Sí, des que vaig començar a competir en la categoria dels alevins quan tenia set anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.