cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

El gal Sébastien Loeb conquereix la seva cinquena corona mundial

Al pilot francès de Citroën li bastà acabar el penúltim ral·li de la temporada en tercera posició, per darrere dels finlandesos Mikko Hirvonen i Jari-Matti Latvala

El francès Sébastien Loeb (Citroën) certificà ahir la seva absoluta hegemonia en el Mundial de ral·lis conquerint la cinquena corona mundial consecutiva, una ratxa inabastable per cap altre pilot en la història de la competició, segellada amb el tercer lloc en el Ral·li del Japó. La competició la guanyà el finlandès Mikko Hirvonen (Ford), que s’acomiada del campionat quan encara en falta una prova.

Loeb, de 34 anys, ha fet caure l’únic rècord que li restava, ja que el finlandès Tommi Makkinen s’havia imposat en quatre mundials seguits entre 1996 i 1999. El gal ja s’ha instal·lat al cim de la competició, amb els seus cinc campionats i el rècord de victòries en ral·lis (49), alimentat aquesta temporada amb un total de deu triomfs.

El seu únic rival d’enguany, Hirvonen, va acudir al Japó amb l’orgull que encara conserva opcions matemàtiques, però el doblet aconseguit per la seva escuderia va resultar estèril gràcies a l’ampli avantatge de què gaudia el líder. Jari-Matti Latvala va finalitzar segon en un pòdium tancat per Loeb, que es permeté el luxe d’acabar a més de dos minuts d’Hirvonen per sentenciar el títol.

Decidits el campió i el subcampió mundials, el Ral·li de la Gran Bretanya només viurà l’al·licient de conèixer si Dani Sordo (Citroën) acabarà tercer, per a la qual cosa disposa d’una àmplia renda de nou punts sobre Latvala. Una avaria va obligar el cantàbric a rodar sense opcions des de divendres, però el seu orgull li va permetre acabar desè al Japó malgrat rodar amb un segon cotxe de l’escuderia.

Després de conquerir el pentacampionat mundial, Sébastien Loeb assegurà que "és una sensació fantàstica".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.