algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Cartell de luxe per al Gran Premi de Balears

L'hipòdrom de Son Pardo acollirà la segona edició d'una carrera que reuneix els millors trotons de raça francesa d'Europa. Vuit exemplars gals es desplacen des de París

El cartell per a la reunió de diumenge a Son Pardo és de luxe. A la segona edició del Gran Premi de les Balears, que reunirà 13 dels millors efectius de raça francesa d’Europa, s’hi han de sumar les semifinals i la final del Criador dels cinc anys. La cursa forma part del Tour d’Europa de trotons de raça francesa, una competició que desplaçarà, per segon any, fins a vuit dels exemplars més competitius dels hipòdroms gals a la pista palmesana, per enfrontar-se amb cinc dels cavalls francesos criats i entrenats a Mallorca.

La carrera, que repartirà un total de 50.000 euros en premis, es retransmetrà a més de 40 països per mitjà del canal temàtic Equidia i Televisió de Mallorca l’oferirà en directe, a partir de les 17.20 h. Efectius com Lady d’Auvrecy, campiona del món l’any 2006 i participant al Grand Prix d’Amerique de 2007, Licencie de Vif i Opus Viervil són una mostra de la qualitat dels cavalls que arribaran procedents de França. Els cinc residents a Mallorca tractaran de donar la sorpresa, ja que a priori la superioritat dels visitants resulta manifesta. Jorlic Pacha, Harry du Cotil, Indigo de Carless, Humour Chouan i Hudy Vallon sortiran a oferir el seu millor nivell a Son Pardo.

El sorteig que es dugué a terme dimecres deixà com a principal favorit Licence du Vif (que s’ha imposat en les seves dues darreres participacions i és un dels efectius que han trotat per sota d’1,12), mentre que Jorlic Pacha i Harry du Cotil són els "mallorquins" amb més bona posició de sortida. D’altra banda, també s’ha de destacar la semifinal i la final del premi del Criador dels cinc anys.

Les dues semifinals es presenten amb la igualtat com a denominador comú. Si ens atenim a les darreres aparicions dels exemplars que prendran part en la primera lluita per ser a la final, Mescara Binitaref, Maxim Tirety i Majestic surten amb l’avantatge que dóna la confiança d’haver realitzat bones actuacions.En la segona semifinal, Malone i Model CS apareixen com els efectius amb més opcions de lluitar per ser a la sisena correguda de l’horabaixa. De totes maneres, exemplars de qualitat contrastada com Melicotó d’Arc, Magistral i Martiks Blai els ho poden posar difícil.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.