algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

La final de la Davis es jugarà a Córdoba

Els jugadors argentins, en especial el líder de l’equip de la Copa Davis del seu país David Nalbandian, van elegir Córdoba com a seu de la final contra Espanya i van mantenir la seva actitud contra vent i marea davant de la possibilitat que s’opti per Mar del Plata o Buenos Aires.La decisió dels dirigents de l’Associació Argentina de Tennis (AAT) de proposar Córdoba davant de la Federació Internacional (ITF) és absolutament esportiva i està relacionada amb la conveniència de jugar sobre una pista dura amb l’acústica d’un estadi tancat, que converteix el públic en un jugador més per a l’equip local.

També es va tenir en compte que Córdoba, situada en el centre geogràfic de l’Argentina, té una altitud al voltant dels 600 metres sobre el nivell de la mar, cosa que pot afectar l’equip visitant o almenys preocupar-lo.

El comentari "a Rafa Nadal i als altres al·lots espanyols se’ls ha de treure de la terra batuda, en què són els reis" s’ha repetit aquesta setmana en l’ambient del tennis local, on queda clar que Nalbandian i Juan Martín del Potro, un altre fix en els individuals, "se senten mes còmodes en superfícies sintètiques".

Euclides Bugliotti, president del grup d’empresaris que explota l’estadi Orfeo de Córdoba, ha dit que, després de la designació per part de l’AAT, faran les tasques necessàries per capacitar aquest recinte per a 12.000 espectadors, ja que ara només en pot acollir 9.000.

Durant uns vuit dies, Bugliotti i tres arquitectes analitzaren la possibilitat de treure’n unes llotges per col·locar graderies i també instal·lar una estructura tubular al lloc on hi ha un escenari. Fonts properes a l’empresari indicaren que el Govern de Córdoba ha posat tot el necessari per fer realitat "un vell anhel" de Nalbandian, que vol jugar la final de la Davis a la província en què va néixer.

David Nalbandian
"Estic cansat per les negociacions però satisfet per l’elecció"

El tennista número u de l’Argentina, David Nalbandian, digué que es trobava "cansat" per les gestions efectuades perquè la ciutat de Córdoba sigui postulada com a seu de la final de la Copa Davis davant d’Espanya, "però content" per haver-ho aconseguit."Vaig fer tanta força que estic esgotat, però estic content, per Córdoba i perquè les condicions esportives que té són les millors", va dir el tennista al diari local La Voz del Interior després de participar en la reunió en la qual l’Associació Argentina de Tennis (AAT) va optar per la capital de la seva província natal.

En la reunió van participar el vicepresident de l’AAT, Arturo Grimaldi; Nalbandian; el seu apoderat, el capità Alberto Mancini; el pare de Juan Martín del Potro i representants d’altres jugadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per 4t B S'hort des fassers, fa mes de 15 anys
Ànim Nadal, segur que guanyaràs.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente