algo de nubes
  • Màx: 18.93°
  • Mín: 9.02°
18°

«El temps dirà quan toca plegar»

Vicenç Grande no aclareix la seva continuïtat a la presidència

P.BATLLE. Palma.

La data de caducitat de Vicenç Grande a la presidència del Reial Mallorca continua sent una incògnita. Davant els creixents rum-rums que apunten que l'accionista majoritari podria abandonar el càrrec que actualment ocupa al club i vendre les seves accions a causa del delicat moment empresarial que travessa, Grande ni ho afirmà ni ho desmentí, sinó que es mostrà més aviat enigmàtic en la seva resposta: «El temps dirà quan em tocarà plegar. Jo tenc la il·lusió de continuar de president, però som com un accident geogràfic, no tenc voluntat de perpetuar-me en el càrrec. M'agrada anar de 30 de juny a 30 de juny. No sé què pot passar en un futur. Jo estic orgullós de ser el president del Mallorca i en pas gust, però el més important no és el president, sinó que hi hagi un bon projecte de club i que es gestioni bé».

Vicenç Grande fou el protagonista ahir de la segona de les conferències del cicle sobre el Reial Mallorca que es dugué a terme a l'aula Magna de l'edifici Guillem Cifre de Colonya de la UIB. En un acte moderat pel director d'Esports d'IB3, Jordi Calleja, i sota el títol Ser president del Mallorca, passió i gestió, el màxim mandatari mallorquinista féu un repàs a la seva gestió al capdavant del club i se sotmeté a les preguntes d'un auditori més reduït que el de dilluns, en què els protagonistes foren els futbolistes Pierre Webó, Miquel Àngel Moyà i Borja Valero.

Pressió mediàtica

«La pressió mediàtica és mala d'aguantar, però ningú no em va obligar a ser president del Mallorca. Ho som perquè vull, tant per les coses bones com per les dolentes. Ser el representant de la il·lusió de més de 200.000 mallorquinistes és molt important per mi», afegí Grande en el seu discurs. El màxim mandatari vermellenc volgué destacar entre els encerts de la seva gestió que «l'economia del Mallorca és de les més sanejades de Primera Divisió, tot i que no ens sobren els doblers. Hem creat noves fonts d'ingressos mitjançant el nom de l'estadi, el contracte amb IB3, la renegociació dels drets televisius... i després d'haver pagat deutes històrics amb el Grup Z i altres, ara només tenim un dèficit de 3 milions d'euros, que no és molt en el món del futbol. Podem dir que sense vendre ningú al final de la temporada, la situació econòmica del Mallorca és molt bona».

Grande resumí la seva filosofia dient que «s'ha de ser optimista, rendibilitzar al màxim els ingressos i tenir una mica de sort», i insistí en la importància de poder disposar en un futur d'un nou camp propi. «Ara el Mallorca té futur per estar molts anys a Primera i per arribar a jugar la Champions o la UEFA, però el dia que tinguem un camp propi, tot serà més fàcil. Els doblers no donen la felicitat, però hi ajuden», digué. En les seves gairebé dues hores d'intervenció, Grande atacà també dues de les qüestions que actualment més preocupen els mallorquinistes: la continuïtat de Manzano i de Dani Güiza. En referència al tècnic andalús, afirmà que «la meva intuïció és que no se n'anirà, però si rep una oferta econòmica important d'un equip gran ho en'tendré. Però ara Manzano no té cap oferta, i el dia que la tengui Nando Pons i jo serem els primers a saber-ho».

En referència a Güiza, assegurà que «ell quan va venir tenia les coses clares i em va dir: 'Vénc a triomfar, marcaré molts gols, me n'aniré a un club gran, el Mallorca guanyarà molts doblers i jo també', però Güiza ni ningú estan ara en venda, i si el volen, que paguin la seva clàusula».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.