• Màx: 17°
15°

Quasi salvat! El millor Palma derrota el líder

El CAI Saragossa ajorna l'ascens en perdre en un partit molt igualat davant l'equip de Curro Segura

Palma 77
Cai saragossa 72

Palma: Puyada (21), Pep Pacreu Guillermo Rejón (9), Chuck Kornegay, Schutte (3) - cinc inicial -, Muya (15), Pau del Tío (3), Feliu (5), Nogu´s (10) i Thomas Terrell (11). 17/26 tirs lliures, 18/30 llançaments de dos, 8/22 triples, 27 rebots (6 d'ofensius), 12 pilotes perdudes i 30 faltes personals. Eliminats: Schutte (min. 35) i Thomas Terrell (min.40).

CAI Saragossa: Lescano (9), Phillip (13), Victorianoo (7), Quinteros (22), Starosta (3) - cinc inicial -, Vcitor (10), Higgins, Brown (2), González (6) i Rojas. 17/34 tirs lliures, 14/33 llançaments de dos, 9/27 triples, 37 rebots (17 d'ofensius), 12 pilotes perdudes i 24 faltes més una tècnica. Eliminat: Victoriano (min.40).

ÀRBITREs: el canari Morales i el gallec Souto Farto. Discreta actuació. parcials: 14-18, 22-12, 20-21 i 21-21.

SALVADOR RIPOLL. Palma. Important triomf del Palma sobre el líder, el CAI Saragossa per 77-72, davant més de 1.200 espectadors, inclòs un centenar de seguidors desplaçats des de la capital aragonessa, al Palma Arena. Els enviats dels mitjans d'informació del club visitant hi eren majoria. Tot estava preparat per celebrar l'ascens del CAI, amb vi espumós i camisetes especials a l'equipatge. Eloy Doce tenia molt ben estudiat l'adversari i la defensa del Palma es convertí en un obstacle per als homes de Curro Segura. Tot i dominar en els rebots, sobretot en els ofensius (17 contra 6), durant gran part de l'enfrontament els visitants anaren a remolc. Els bases Xavi Pujada i Pau del Tió, amb l'escorta Guy Muya, que realitzà el seu millor partit a Palma, frenaren els atacs del CAI, amb un Quinteros molt encertat, amb 22 punts. Però els visitants perdonaren segones i terceres oportunitats davall la cistella i fallaren en els llançaments lliures, ja que només en convertirent 17 de 34. El Palma començà amb un 5-0 favorable. Els jugadors de Curro Segura reaccionaren i, tot i els canvis d'Eloy Doce, els visitants adquiriren sis punts de renda (12-18). En el següent quart, els mallorquins varen ser més efectius en els llaçaments i la primera part acabà així amb un marcador favorable de 37-30. Després del descans el Palma augmentà la diferència a 11 punts (49-38) i obligà Curro Segura a demanar un temps mort. Quant falataven 6.34 minuts per acabar el partit, el marcador assenyalava una renda de 10 punts favorable als homes d'Eloy Doce (64-54). Un parcial de 2-11, gràcies als encerts dels argentins Quinteros i Lescano, col·locaren el CAI a només un punt (68-67), amb 2.31 minuts per endavant. Els homes d'Eloy Doce no perderen el cap i aprofitaren les errades del rival per prendre la iniciativa. Les faltes personals dels visitants varen ser aprofitades per augmentar la diferència i assegurar un triomf, més que merescut, per 77-72. Homes com el belga Guy Muya i l'argentí Martín Nogués, que han tingut una temporada gris, realitzaren un bon partit, només superat pels encerts del base català Xavi Puyada, el jugador més valorat de l'enfrontament. La clau de la victòria va ser una penetració del base del Palma, després d'un temps mort demanat per la banqueta local. Una jugada de pissara que desconcertà el CAI. La derrota encaixada al Palma Arena obliga els homes de Curro Segura a derrotar, en la pròxima i penúltima jornada, l'Hospitalet i condemnar-lo al descens. La victòria significa gairebé la permanència per als homes d'Eloy Doce, amb dos partits per disputar, divendres a Huelva, per acabar la Lliga al Palma Arena contra el Ford Burgos. Dos equips de la zona mitjana.