algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Gilbert guanya i conserva el lideratge

L'espectacular caiguda de Rojas en la recta final i Contador en foren els protagonistes

J.SERRANO. Inca.

El ciclista belga de la Française des Jeux Philippe Gilbert es va imposar en la quarta etapa de la XVII Challenge Volta a Mallorca, amb 162,4 quilòmetres de recorregut i final a Inca, després de superar en l'esprintada final l'holandès Sebastian Langeveld (Rabobank) i el seu compatriota Maarten Wynants (Quick Step), segon i tercer respectivament. Gilbert, que conserva d'aquesta manera el lideratge de la Challenge, es va veure immers en la caiguda de José Luis Rojas a poc més de 25 metres per al final, quan l'espanyol, principal rival en la classificació general del belga, va acabar per terra i es trencà un omòplat, després de rebre una colzada de Gilbert, involuntària segons els jutges de la cursa. Això va fer que caigués de manera aparatosa, per la qual cosa probablement no podrà prendre avui la sortida.

L'altre gran protagonista del dia va ser l'actual guanyador del Tour de França, Alberto Contador, en el dia que la cursa gal·la anunciava que el seu equip, l'Astana, no prendrà part en l'edició d'aquesta temporada. El ciclista espanyol va ser el protagonista de l'escapada del dia, una manera de reivindicar-se davant de la decisió del Tour. Contador va botar del gran grup en el quilòmetre 71 durant el segon pas pel coll de la Batalla. Partí per cercar els que en aquell moment eren cap de cursa, l'italià Del Nero (Saurnier Duval) i l'estonià Taarahae (Cofidis). Després de retallar els cinc minuts que els dos escapats li portaven, el madrileny els va deixar enrere després de la baixada del puig Major, on els tres varen patir una caiguda sense conseqüències.

Contador va resistir en solitari fins al quilòmetre 154, quan va ser engolit pel gran grup. Uns quilòmetres abans, el Caisse d'Epargne i l'Astana intentaren reduir el ritme del grup per donar a Contador l'oportunitat d'aconseguir la seva gesta, però els equips dels esprintadors no ho varen permetre, rellançaren novament la cacera i acabaren amb l'aventura de Contador després de 83 quilòmetres pràcticament en solitari.

En els darrers 8 quilòmetres, diversos corredors intentaren sorprendre el grup, però els equips amb esprintadors controlaren bé la cursa fins a arribar a la recta de meta. Els corredors de la Française des Jeux entraren en els darrers metres encapçalant el grup per llançar el seu líder, Philippe Gilbert. Per la part de fora del grup progressava el corredor del Caisse d'Epargne José Luis Rojas, que havia conmençat l'esprintada una mica endarrerit. En el moment en què abastava Gilbert, aquest va amollar el braç dret, cosa que va fer que l'espanyol s'estavellàs contra les tanques de protecció a pocs metres per a l'arribada. Els jutges revisaren les imatges i consideraren que l'acció del belga, i finalment guanyador de l'etapa, va ser involuntària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.