algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

L'arribada de la muntanya no decep

L'arribada de la muntanya a la Challenge no va decebre. Un ritme vertiginós, escapades successives i un final a l'esprint foren els ingredients de la tercera entrega de la ronda mallorquina.En aquest tercer episodi, amb sortida a Pollença i arribada al Port d'Alcúdia, disputat sobre un total de 168'4 quilòmetres, el guanyador va ser José Joaquín Rojas del Caisse d'Epargne, que va emprar un temps de 4 hores i 59 segons per cobrir el recorregut amb una velocitat mitjana de 41'928 quilòmetres per hora. El francès Philippe Gilbert, tercer, va recuperar el lideratge de la prova.

Quan el gran grup enfilava la carretera de Sóller per envestir la primera ascensió del dia provaven sort els primers aventurers. Vuit ciclistes es van llançar a la conquesta del mític port mallorquí. Pérez (Caisse d'Epargne), Landaluze i Velasco (Euskaltel-Euskadi), Schwab (Quick Step), De Maar (Rabobank), Gilbert (Française des Jeux), Salgueiro (Extemadura) i Pujol (Burgos Monumental) van ser els que van coronar el port de segona categoria en solitari, tot i que fou el francès Gilbert qui s'endugué els punts de la muntanya.La velocitat del gran grup a la baixada d'aquesta primera dificultat muntanyosa va absorbir els escapats.

Però quan el gran grup començava a enfilar les primeres rampes del puig Major, quatre valents tornaren a fugir. Pérez (Caisse d'Epargne), Landaluze (Euskaltel-Euskadi), De la Fuente (Saunier Duval) i Scwab (Quick Step) van sortir com dimonis i arribaren a assolir una diferència respecte del grup d'un minut abans de completar l'ascensió. El suís del Quick Step va passar el primer per empendre un descens vertiginós en què aconseguiren la màxima diferència respecte del gran grup, un minut i 35 segons.

Tanmateix, camí de la meta, el Caisse d'Epargne que ja havia intentat el triomf d'etapa en els dos dies anteriors, començà a estirar el gran grup fins a neutralitzar els quatre aventurers. Tot i que homes com Colom i Zubeldia van intentar sorprendre i arribar en solitari, el treball del Caisse d'Epargne fou espectacular. La feina de l'equip, amb Valverde com a gregari de luxe, serví per al primer triomf d'etapa espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.