algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Les Illes Balears conqueriren tres bronzes

Gran actuació del juvenil menorquí Albert Torres, tercer en la persecució sub 23 al Palma Arena

SALVADOR RIPOLL. Palma.

Bona actuació dels pistards de les Illes en la primera jornada dels Campionats d'Espanya «Open» que es disputen al Palma Arena.

Els tècnics de la selecció balear acumularen tres medalles de bronze, Toni Tauler en persecució elit, Albert Torres en persecució sub 23 i Miquel Alzamora en scrach. La medalla de Toni Tauler amb gust amarg. El corredor de Santa Margalida guanyà amb autoritat la seva sèrie, amb un crono de 4.32.355. Faltava només una sèrie per disputar, el català Escobar contra el basc Maeztu. El català, excampió mundial i medalla olímpica, duplicà el ciclsita d'Euskadi que la resta de la cursa va anar a estela i va aprofitar per desbancar Tauler de la final.

La protesta de l'equip balear va ser desestimada pel jurat tècnic, presidit pel mallorquí Jordi Gual. Una decisió que pot costar al pistard illenc la participació en els Jocs Olímpics, ja que només els dos primers classificats reben punts del rànquing de la UCI. A la final s'imposà Escobar.

A la categoria sub 23 el valencià Pablo Aitor Bernal guanyà l'or i derrotà a la final el murcià Guardiola. A la lluita per al bronze duplicà el menorquí Albert Torres, un juvenil que participa amb permis especials de la Nacional. El tercer bronze fou per l'artanenc Miquel Alzamora en scrach i superà en el darrer esprint Escobar. L'or per el basc Anziza i la plata per al murcià Teruel. Pere Mas entrà vuitè.

A la categoria sub 23 guanyà un altre basc Ibarrutiaseguit del madrileny Jonathan Perdiguero i el valencià Pablo Aitor Bernal. Els balears quedaren lluny de l'esprint decisiu.

A la puntuació de les dones guanyà i s'imposà als 10 esprints la basca Olaberria, seguida de la madrilenya Pascual i la catalana Vilajosana. Sense participació balear. Maria Mora, Magda Rigo i Magda Sastre i les juvenils Ballester, García-Navas i Galiana no tenen seguidores.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.