algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

Manresa: «El Dakar és mort»

El pilot mallorquí arribà ahir a Palma després d'haver-se cancel·lat el ral·li per amences terroristes

El pilot de ral·lis mallorquí Toni Manresa va arribar ahir a Palma després de no poder participar en el Lisboa-Dakar per la suspensió de la prova africana, per primera vegada en els 30 anys d'història, per les amenaçes d'Al Qaeda d'atemptar contra la cursa. Segons el pilot illenc l'organització terrorista «ha acabat amb el Dakar». «Costa creure que haguem tornat a casa tan aviat, és molt difícil fer-se a la idea», va dir només arribar a l'aeroport de Son Sant Joan. Tot i això, Manresa, que va explicar que podria tenir unes pèrdues al voltant dels «500.000 euros», es va mostrar d'acord amb la decisió de l'organització de la correguda i va confessar que era molt difícil trobar alternatives segures a Àfrica.

«Si l'organització hagués canviat etapes de Mauritània per algunes al Marroc o al Senegal, hauríem quedat igual, tot és molt insegur allà. No s'han atrevit ni a ficar-nos al Marroc. Altres anys quan hem passat pel Marroc, a prop de la frontera amb Argèlia, jo he tingut molta por». El pilot mallorquí es va mostrar convençut que aquesta decisió, encara que fos la correcta, pot haver acabat emb el ral·li més famós del món. «Ara el Dakar no es farà mai més a Àfrica, i a l'Argentina, allà a les Pampas, o al Brasil, l'esperit del que era Àfrica ja no hi serà. El Dakar no es pot traslladar ni en temps ni en lloc. Si la cursa no va a Àfrica ja no és el Dakar».

Manresa es va mostrar resignat per la gran inversió que ha realitzat per participar en el Dakar i estudia com poder rendabilitzar-la. «El cotxe ara no serveix per res, està fet per a mi a mida. Ara estam mirant a veure si podem rendibilitzar la inversió en el Muscú-Pequín». Finalment, el pilot va confessar que veu complicat poder cobrar de tots els seus patrocinadors. «Em sembla que arribarà el moment de parlar amb els advocats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.