algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

Mateu Cañellas: «Hi ha deutes i molta mala gestió»

El conseller d'Esports i Joventut descarta de moment construir la segona fase del Palma Arena i recorda que ha costat un 81 per cent més del que estava previst

Mateu Cañellas, exatleta "fou subcampió del món de pista coberta" és el màxim responsable de l'esport balear. Conseller d'Esports i Joventut, s'ha trobat amb una situació econòmica desastrosa i caòtica. Manté la il·lusió intacta, tot i que els problemes se li multipliquen.

"El cost del Palma Arena ha quedat, finalment, en 90 milions d'euros.
"Són 90 milions d'euros de construcció. Ara, hi hem d'afegir la dotació. Hi falten, entre altres coses, la pista d'atletisme, cadires, diferents aparells...

"Supòs que amb aquests dies d'aigua han començat a aparèixer goteres?
"Sí. N'hi ha pertot. S'haurà de posar tela asfàltic o cercar una altra solució. Volem que, evidentment, l'empresa constructora se'n faci càrrec. Encara no s'ha fet la recepció de l'obra.

"Quan çes previst que es pugui rebre?
"Com més aviat millor, però firmarem un document que inclogui les anomalies detectades.

"La normativa diu que el desviament pressupostari no pot ser superior al vint per cent, però al Palma Arena ha arribat a superar el vuitanta per cent. Sembla que no passa res.
"És una qüestió que està en mans dels serveis jurídics. No passa res fins que passa. Els serveis jurídics ho estudien... Han d'adoptar una decisió jurídica.

"Entenc que la situació econòmica de la Conselleria és molt xereca.
"Hi ha deutes, però també molta mala gestió. Hi ha molts d'impagaments. Hem trobat molts dedeutes. Es firmaren tot un seguit de consorcis que no s'han pagat... El de Marratxí, el de Calvià, dos més a Menorca...

"Qui gestionarà el Palma Arena en el futur?
"El Govern.

"S'havia parlat de la possibilitat de fer un concurs, de crear una empresa mixta.
"Ara per ara, com se sap, el Palma Aqua Màgica, el Drac Palma i l'Ícaro Palma no poden jugar a Son Moix i ho fan ara a l'Arena. Quan es normalitzi la situació s'adoptarà una decisió...

"El Palma Arena és, en tot cas, una solució provisional per als equips d'elit de Palma.
"Evidentment. És una solució provisional, que just es prolongarà fins que Son Moix torni a estar en condicions. A més, és una solució parcial, ja que quan es desallotjà hi havia 4.000 usuaris emprant la instal·lació. Utilitzaven uns serveis que, evidentment, no ofereix el Palma Arena.

"Però la vostra proposta de futur per al Palma Arena, quina és?
"Ha de ser un pavelló multifuncional obert a tothom. S'hi han de fer el màxim nombre d'activitats que sigui possible. Si es pot aconseguir ocupar la instal·lació els 365 dies de l'any, molt millor.

El velòdrom

"El Palma Arena, en definitiva, és un velòdrom. És per als ciclistes? A l'ONO Estadi hi ha obert el debat sobre la pista d'atletisme. S'estudia ja la possibilitat d'eliminar el velòdrom?
"Evidentment, el Palma Arena no és una instal·lació únicament per als ciclistes. Són un nombroe limitat. Sempre he defensat que no podem prescindir d'una instal·lació esportiva fins que no tinguem una alternativa. No som partidari de destruir el velòdrom.

"Es pot pensar de traslladar la pista del velòdrom a un altre indret?
"De cap manera. És fix. La pista del velòdrom no es pot traslladar... El Palma Arena és evident que és una instal·lació sobredimensionada per als ciclistes, però és l'únic velòdrom cobert que tenim... No hi ha alternativa. Per ventura, es podria arribar a plantejar quan la pista es converteixi en un obstacle insalvable per organitzar activitats. Ara bé, sempre que els ciclistes tenguin una pista alternativa...

"On ara s'ubica el Palma Arena hi havia una pista d'atletisme construïda amb motiu de la Universíada de Palma l'any 1999. La segona fase del Palma Arenal preveia una pista d'atletisme. S'arribarà a fer?
"De moment, encara no sabem com en pagarem la primera fase. S'han promès moltes pistes, moltes instal·lacions esportives, hi ha molts de consorcis creats, però que des del Govern anterior no s'ha previst com s'havia de pagar.

Família Nadal

"Una de les primeres decisions que heu adoptat és modificar el projecte del centre de tecnificació de tennis de Manacor. Pareix que la família Nadal s'ha enfadat?
"La família Nadal "jo he parlat amb ells" no he tingut la sensació que s'hagin enfadat. La primera fase del centre de tecnificació de tennis es farà tal com estava prevista. La segona fase s'ha modificat, però totes les instal·lacions per al centre de tecnificació es realitzaran. La família Nadal em va dir que es pensava que s'aturava tot. Ja saben que no és així. Just queda ajornades per una tercera fase la piscina coberta, les zones d'spa, la part comercial, les sales multifuncionals...

"La Fundació Illesport ha tingut fins ara multitud de funcions. Hi haurà canvis?
"Ha de continuar amb els patrocinis esportius per als equips d'elit i organitzar també grans esdeveniments esportius. No volem que s'empri per pagar instal·lacions esportives.

"Tindrà continuïtat, la batalla de les superfícies entre Federer i Nadal?
"Dependrà del pressupost. Primer, hem de pagar tot el que es deu, després s'ha de complir amb les ajudes per als clubs, esportistes i federacions... Si sobra res serà per a grans esdeveniments... Fins ara, es donava prioritat als esdeveniments esportius.

"Vicenç Grande ha insistit aquests dies que vol construir un camp nou. Què us sembla?
"El Reial Mallorca és una Societat Anònima... El Mallorca és seu. Si té tots els permisos necessaris, que ho faci... amb doblers seus, clar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.