algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Lorenzo pot ser campió a Phillip Island

Andrea Dovizioso i Alex de Angelis són els únics pilots que encara poden desafiar el mallorquí

El proper cap de setmana es disputa el Gran Premi d'Austràlia, on el mallorquí Jorge Lorenzo podria proclamar-se campió del món de 250 cc per segona temporada consecutiva. Els únics rivals que encara poden desafiar el triomf final del palmesà són l'italià Andrea Dovizioso i Alex de Angelis, de San Marino. Jorge Lorenzo arriba a la cursa de Phillip Island, quinzena prova del Mundial de 250 cc i tercera de les darreres, amb 36 punts d'avantatge sobre Dovizioso i 54 sobre De Angelis. A més, el mallorquí té l'avantatge de ser el pilot que més curses ha guanyat durant la temporada, vuit per només duess dels seus principals rivals, i en cas d'empat final a punts el títol seria per a ell.

Amb només 75 punts en joc abans del cop de bandera final del campionat, Lorenzo es podria proclamar matemàticament campió del món a Austràlia si guanya la prova i Andrea Dovizioso acaba en cinquena o pitjor posició. En aquest cas seria irrellevant la situació en la qual acabàs Alex de Angelis, que està obligat a retallar com a mínim 5 punts si no vol perdre totes les seves opcions.Si el mallorquí finalitza segon, podria celebrar el títol si l'italià acaba com a molt en desena posició i el pilot se San Marino no guanya la prova.En cas de quedar en tercera posició, Lorenzo hauria de menester que Andrea Dovizioso acabàs en la catorzena o pitjor posició, i que Alex de Angelis no guanyàs la cursa.

Tot i això, sembla complicat que el mallorquí pugui aixecar el trofeu en terres australianes, ja que Dovizioso ha finalitzat segon en tres de les quatre darreres corregudes, i només ha quedat sense puntuar en una prova.Encara que no pugi ser campió a Phillip Island, Lorenzo ho té tot a favor per proclamar-se bicampió del món. El més probable és que conquereix el títol a Sepang, Malàisia, ja que si al final d'aquesta prova manté 25 dels 36 punts amb els quals avantatja a Dovizioso, també seria campió, ja que just quedaria per disputar el Gran Premi de la Comunitat Valenciana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.