muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
14°

Alemany dóna el «sus»

L'expresident del Mallorca presenta avui la seva candidatua a la presidència de la Federació Espanyola

M.LL. Palma.
Nous reptes es configuren a l'horitzó de Mateu Alemany, expresident del Reial Mallorca. I no són altres que fer-se amb la presidència de la Federació Espanyola de Futbol, objectiu per al qual presentarà avui a Madrid el seu projecte, anomenat «plataforma del futbol espanyol». Les eleccions se celebraran l'any que ve, i l'advocat mallorquí disposa dels suports necessaris per sortir-ne victoriós davant l'actual president, Àngel María Villar. Alemany gaudeix del vistiplau de moltes federacions territorials de futbol "Balears, La Rioja, Aragó, Catalunya i Cantàbria, entre d'altres", però també la Lliga de Futbol Professional, els entrenadors i el comitè de futbol sala aposten perquè el seu triomf dugui nous aires a una institució com la Federació Espanyola, que ha vist molt desgastada la seva bona imatge en els darrers anys amb Villar com a president.

Encara que no se sap la data exacta, les eleccions de la Federació Espanyola de Futbol se celebrarà el pròxim any, igual que la resta de federacions. Aquests comicis estaran regulats per una ordre ministerial que elaborarà el Consell Superior d'Esports i que aprovarà el Ministeri d'Educació abans que acabi l'any.

La Federació Espanyola de Futbol va rebutjar el borrador inicial que determinava que les federacions no olímpiques i les olímpiques, que a 31 de desembre del 2007 haguessin esgotat les seves classificacions per als Jocs de Pequín, hauran d'iniciar els seus processos electius el mes de gener del 2008. La RFEF considerà això com «una ingerència», ja que la presidència d'Àngel María Villar finalitza el novembre del 2008 i no el gener.

Tot i que a les darreres eleccions, que se celebraren el 26 de novembre del 2004, molts donaren per segura una derrota de Villar, aquest aconseguí una nova victòria després de tenir 98 dels 177 emessos, davant els 78 que va assolir Gerardo González, exsecretari general de la Federació fins a l'any 2003.

Pel moment, cap rival ha pogut fer ombra a Villar, que veu com el seu cinquè mandat a la Federació podria ser el darrer, sobretot perquè mai no havia tingut un rival amb la força i els suports dels quals disposa Mateu Alemany.

Villar arribà a la presidència de la Federació l'any 1988, després de guanyar a les eleccions Eduardo Herrera, actual president de la Federació Terriotorial Andalusa i que avui donarà el seu suport a Mateu Alemany en la presentació del seu projecte a Madrid. Des de llavors, mai no s'havia vist amb tantes possibilitats de perdre el seu càrrec, ni mai havia tingut un opositor de l'entitat.

La trajectòria d'Alemany ha estat impecable. El 1990 fou nomenat adjunt a la gerència del Mallorca de la mà de Miquel Contestí. Miquel Dalmau l'ascendí a gerent i, després de viure els canvis amb Beltrán i el Grup Z, arribà a president l'any 2000, on es mantingué fins al 2005, coincidint amb la millor època del club.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.