algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
21°

Segona victòria consecutiva de Petacchi

El ciclista italià del Milram s'adjudicà la dotzena etapa, mentre que el rus Menchov continua líder

El ciclista italià Alessandro Petacchi (Milram) s'imposà ahir a l'esprint, per segona vegada consecutiva, en la dotzena etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya, disputada entre les localitats d'Algemesí i Hellín, sobre 176 quilòmetres, en la qual el rus Denis Menchov (Rabobank) va conservar el mallot daurat i es manté al capdavant de la classificació general.

L'escarpat recorregut de la jornada d'ahir va permetre una fuga de cinc corredors: Phillipe Gilbert (Française donis Jeux), Yuri Krivtsov (AG2R), Sébastien Minard (Cofidis), Davide Rebellin (Gerolsteiner) i l'andalús José Ruiz (Andalucía-Caja Sur), el darrer a incorporar-se a una escapada que es va gestar en el quilòmetre 13 i que va ser absorbida pel gran grup a quatre de meta.

L'etapa, no obstant això, estava condemnada a resoldre's en una arribada massiva, en la qual Petacchi tornà a destapar-se com el més ràpid. L'italià del Milram es va imposar en la línia de meta de la localitat manxega d'Hellín, en passar la ronda espanyola per Castella-la Manxa, al també especialista Daniele Bennati (Lampre).

Només 13 quilòmetres va tardar a formar-se un grup de corredors disposat a protagonitzar l'aventura del dia amb certes garanties d'èxit i entre ells tornava a destacar un ciclista espanyol que ho havia intentat des del primer moment, en aquest cas l'andalús José Ruiz, de l'equip Andalucía-CajaSur, equip que s'està mostrant molt actiu en aquesta edició de la Vuelta.

Al cap de cursa, destacava sobre la resta l'italià Rebellin, guanyador de la primera edició del ProTour i protagonista de diversos triomfs de renom com la Fletxa Valona, l'Amstel Gold Race i Lieja-Bastoña-Lieja, que va aconseguir el triplet de les Clásicas de les Ardenas el 2004.

Excepte la contrarellotge de Saragossa i les arribades en alt de la quarta, novena i desena etapes, en les dues darreres de les quals es va gestar l'actual liderat del rus Menchov, la resta de jornades de la present edició s'ha resolt a l'esprint. Unes arribades massives en les quals, fins dimecres, faltava un especialista com Petacchi, que ja suma dos triomfs a l'esprint.

El treball del Milram al capdavant del gran grup, afavorit per moments pel Quick-Step o el Rabobank, entre d'altres, va motivar que a 31 quilòmetres de meta l'espanyol José Ruiz fos el primer a cedir al ritme exigit al capdavant que, després d'un darrer intent de Gilbert i Rebellin, es va desfer a escassos quatre quilòmetres del final.

El velocista italià del Milram està aprofitant l'absència d'Oscar Freire (Rabobank), guanyador de tres etapes a l'inici de la Vuelta, però ja retirat per preparar el Mundial de Stuttgart, i des de dimecres suma dos triomfs consecutius, ahir s'imposà a Bennati, el primer jersei or d'una carrera que ara domina plàcidament Menchov.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.