• Màx: 20°
20°

Magnífic! Torna el millor Moyà de la història

Guanyà el jove letó amb quatre sets, mostrà el seu millor tennis i ara ja es troba a quarts de final

El mallorquí Carles Moyà oferí una nova mostra de la seva indiscutible qualitat a la pista central de Flushing Meadows, per segellar la seva classificació per a quarts de final de l'Obert d'Estats Units, quart i darrer Grand Slam i rememorar de la millor manera els temps en què fou número 1 del món.Moyà, de 31 anys, doblegà la resistència d'Ernest Gulbis, un jove letó de 19 anys que venia de superar sense complexos Tommy Robredo, en quatre sets, i superà el cansament amb una lectura molt intel·ligent del partit.El balear aprofità els moments de debilitat mental del letó, que cometé massa errades en els punts clau, tot i que exhibí un tennis de gran nivell que li pot reportar bons beneficis a curt termini.

Gulbis col·leccionà un total de 69 errades i Moyà les aprofità a la perfecció. Quan el partit girava contra ell, sensiblement cansat des del fons de la pista, el mallorquí va treure la seva classe. Amb 5-4 al seu favor en el quart set fou conscient que era el seu moment i intensificà la seva pressió sobre el tennista letó.Gulbis salvà una de les dues pilotes de partit en contra, però a la segona no trobà la fórmula per superar un Moyà que aconseguí la classificació amb una gran volea de revés.

Un Moyà exultant, que es llançà fins i tot al terra i que iguala els quarts a Nova York que ja aconseguís fa nou anys, quan fou eliminat a semifinals.A l'inici del duel, Moyà es mostrà sòlid i fou suficient aprofitar les errades del rival per anotar-se el primer parcial. Al segon set, Moyà guanyà amb facilitat, però al tercer Gulbis hi reaccionà i mostrà la seva millor versió. S'arribà al tie-break i guanyà el letó amb claredat. Gulbis va estar dins el partit en el quart set, més agressiu, mentre Moyà es defensava esperant el seu moment. Quan arribà l'oportunitat no fallà i s'anotà el set i el partit.