cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

La Vuelta demana el vot de confiança

La ronda espanyola comença avui amb l'objectiu d'arribar a Madrid sense escàndols de dopatge

La 62a edició de la Vuelta a Espanya es posarà en marxa avui a Vigo. L'objectiu principal: arribar a Madrid sense escàndols i amb desigs de recuperar la credibilitat perduda per culpa del dopatge.La Vuelta no va poder sacsejar-se del debat creat per la UCI en un moment clau, el mateix que es va encarregar d'enfangar el Tour amb el seu silenci sobre els controls eludits pel danès Michael Rasmussen.

La carrera ofereix en les 21 etapes 7 jornades de muntanya, incloses 4 finals al cim, i dues cronometrades. Un atractiu duel entre el grup espanyol encapçalat per Oscar Pereiro (Caisse), Carlos Sastre (CSC), Samuel Sánchez (Euskaltel) i Gómez Marchante (Saunier).Entre els estrangers inscrits destaca la presència de l'australià Cadel Evans, segon en el Tour de França.

El líder del Predictor és assenyalat per unanimitat com un dels grans favorits al costat del rus Denis Menchov (Rabobank), únic guanyador de la Vuelta entre els 189 participants. L'italià Damiano Cunego, amb un Giro en el seu palmarès, ha preparat la Vuelta a consciència, i al costat del nord-americà Thomas Danielson (Discovery) està cridat a oferir espectacle a la muntanya i resistència en la general.

D'una cosa que no es pot queixar la Vuelta és de la llista de velocistes. Oscar Freire (Rabobank), Alessandro Petacchi, Erik Zabel (Milram), Tom Boonen i Paolo Bettini (Quick Step), garantiran l'espectacle a les primeres jornades.Entre els 21 equips participants figuren com a convidats tres equips espanyols, el Relax-Gam, el Karpin Galizia dirigit per Alvaro Pino i l'Andalucía Cajasur, amb Antonio Cabello al capdavant. Una altra novetat és que el dorsal número 1 el lluirà el longeu José Luis Arrieta (Ag2r), en homenatge als gregaris anònims.

El recorregut ofereix uns primers deu dies gairebé decisius, que perfilaran la general. La Vuelta recupera els Lagos després de sis anys d'absència. La cita amb el mític port asturià arribarà en la quarta etapa, i obligarà els favorits a mostrar les seves cartes. Un dia després l'etapa amb final a Reinosa promet sensacions fortes i després de la cronometrada de Saragossa (52 km) dos finals més al cim: Cerler i Andorra.

La segona part de la Vuelta serà de transició, encara que les jornades a la Serra de Cazorla (14a) i Granada (15a) oferiran terreny per a grans emboscades. En aquesta darrera va perdre Valverde la Vuelta 2006 davant de Vinokourov. La setmana decisiva espera amb Abantos, la serra d'Àvila i la contrarellotge de Villalba (20 km).Després de l'èxit de Contador en el Tour, laVuelta afrontarà el repte de revitalitzar el ciclisme i recuperar marge de credibilitat.La Vuelta ha realitzat 80 controls per sorpresa el mes d'agost i en farà durant la carrera 350 més. Els 189 participants sortiran aptes per afrontar la primera etapa, que enguany serà en línia, amb sortida i arribada a Vigo, de 153 quilòmetres.Amb Pereiro com a protagonista estel·lar a Galícia, la Vuelta afronta un nou repte amb il·lusió i desig de demostrar que el «ciclisme està començant a remar en la mateixa direcció», com va assegurar el director Víctor Cordero.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.