muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.59°
13°

Prova de foc d'Espanya amb Lituània

Els homes de Pepu Hernández es veuran les cares amb el seu primer rival d'entitat

La selecció espanyola de bàsquet jugarà avui al Palau dels Esports de Gijón (20.15 hores/laSexta) el seu tercer partit amistós amb vista a l'Eurobàsquet 2007 i que l'enfrontarà a Lituània, el seu primer rival d'entitat en aquesta preparació.

Després dels dos aperitius davant de Veneçuela (93-69) i Portugal (82-65), un combinat que va causar molts problemes als de Pepu Hernández dimarts, la campiona del món tindrà una doble confrontació amb els lituans (la segona serà el dissabte a Ourense), que aspiren al pòdium a Madrid i que compten amb una plantilla de bon nivell.

I és que la campiona d'Europa de 2003 està liderada una vegada més per Sarunas Jasikevicius, que no va estar en el passat Mundial, i per una nòmina de jugadors de contrastada qualitat com els germans Lavrinovic i Robert Javtokas, que provarà la fortalesa del joc interior espanyol, Ramonas Siskauskas, Simas Jasaitis, Arvydas Macijauskas i l'NBA Darius Songaila, a més de l'esmentat exbase del FC Barcelona, són l'amenaça per fora. Així mateix, Lituània ha anat de menys a més en la seva preparació, ja que va encaixar dues derrotes inesperades davant de la modesta Suècia (62-67) i davant de Letònia (84-83), rival d'Espanya a la primera fase de l'Eurobàsquet, compensades amb tres victòries davant Nova Zelanda (94-81), Bielorússia (96-90) i Rússia (76-66), realment el seu únic rival de vertadera entitat.

Per això, els al·lots de Pepu Hernández hauran d'oferir una més bona imatge que la mostrada davant de la modesta Portugal, sobretot en l'aspecte defensiu, i també hauran de millorar l'encert des de fora. De tota manera, el seleccionador va reconèixer com d'incòmodes van ser els portuguesos i creu que el joc de Lituània els ve «molt millor». A més, el darrer precedent entre ambdós combinats és de bon record per als espanyols, que es van imposar clarament per 89-67 en els quarts de final del Mundial del Japó, en un partit en què hi havia molts dels protagonistes d'avui, però no Jasikevicius, un jugador que pot fer pujar un esglaó als seus, encara que caldrà veure el seu estat de forma després del seu discret pas per l'NBA.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.