algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
14°

Contador: «Mai no m'he dopat»

El ciclista nega els rumors que el relacionen amb l'operació Port

El madrileny Alberto Contador, vencedor del Tour de Fraça 07, llegí ahir un comunicat en el qual reafirmà el seu compromís en la lluita contra el dopatge i en el qual assegurà no haver-hi recorregut mai. Així mateix oferí la seva col·laboració a les autoritats competents en la lluita contra el dopatge a fi de netejar el seu nom. Contador estigué acompanyat durant la lectura del text, en el Consell Superior d'Esports, pel seu director en el Discovery Channel, Johan Bruyneel, pel secretari d'Estat per a l'Esport, Jaime Lissavetszky, i per la seva família. El ciclista madrileny de 24 anys començà la seva compareixença, dirigida a «amics, aficionats, mitjans de comunicació, patrocinadors, organitzadors i autoritats», reconeixent la seva inexperiència per lluitar amb temes aliens a la seva professió.

«Els esdeveniments desencadenats després de la meva victòria en el passat Tour m'han fet meditar. Tot és nou per mi. Mentre estava concentrat en la correguda no m'adonava de la transcendència real que suposa guanyar aquesta prova», va reconèixer. «Només quan va acabar vaig començar a prendre'n consciència: protecció policial, gran cúmul de gent al meu voltant, telèfon que sona incansablement, persones que em sol·liciten autògrafs i premsa, molta premsa per al bo i per al dolent», va afirmar el corredor.

Contador comparà també el sofriment que patí el 2005 a causa de la seva malaltia, que va estar a punt de costar-li la vida o la seva carrera professional, amb el fet de veure's embolicat el 2006 en el terratrèmol que suposà per al ciclisme l'operació Port, en la qual el seu equip de llavors, el Liberty Seguros, n'era l'epicentre i la causa per la qual no va poder participar en el Tour d'aquell any.

Va «ser una situació d'impotència, trista i desil·lusionadora que va transformar la visió del meu esport, al qual estic donant els millors anys de la meva vida i que, com us vaig dir en la meva carta, l'any passat, he practicat sempre de manera neta, amb coratge, tenacitat, treball, renúncies i una gran dosi d'il·lusió», va assegurar. Contador també demanà confiança en ell i en el ciclisme: «Des de la meva posició de guanyador del Tour 2007 us deman aquest esforç, perquè continueu creient en el ciclisme i en mi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.