cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

El Siemens defensa amb autoritat el lideratge i revalida el seu títol

El vaixell mallorquí es proclamà campió en categoria TP52

AGÈNCIES/M.P. Palma.
El Siemens, en la classe TP52, i el Quebramar Chrysler, en la GP42, es van proclamar ahir campions de la 26 edició de la Copa del Rei de vela, que es va disputar en aigües de la badia de Palma de Mallorca. El vaixell mallorquí va revalidar el seu títol, es va fer amb la tercera cita de la MedCup i es va imposar al Turismo Madrid i al Caixa Galicia, que es va aprofitar de la desqualificació de l'Stay Calm, mentre que l'embarcació portuguesa no va baixar el ritme, va culminar tot el bon treball realitzat i s'imposà amb dues victòries parcials més. En TP52, el Siemens, on navegà la Infanta Elena va saber ser més regular que el seu gran rival i amb un cinquè lloc i un tercer es va adjudicar la Copa del Rei en una jornada final on els vencedors van ser el CAM, amb SAR el Príncep Felip, i la Vall Romana-Mean Machine.

La primera màniga va estar dominada pel Bribón, amb el Rei Joan Carles, que patí una penalització per un fora de línia que el va apartar del triomf en benefici del CAM, mentre que el Siemens era tercer i el Mutua Madrileny, sisè.

En GP42, la victòria va anar a parar al gran dominador durant la Copa del Rei, el Quebramar Chrysler, patronejat pel malagueny Laureano Wizner, que va aconseguir que un vaixell portuguès inscrigui per primera vegada el seu nom en el trofeu. Amb una tripulació provinent del Desafiament Espanyol, l'embarcació va dominar del principi al final firmant-ne vuit primers, tres segons i un cinquè com pitjor resultat. El Quebramar tenia prou amb només un triomf per coronar-se, però va conquerir els dos de la jornada, sobre el Canàries Port Calero i després sobre el Seawonder.

En IMS 670, el guanyador va ser el Turismo Madrid que va saber aguantar la persecució del Navantia, el seu principal rival i amb el qual ha lliurat un bonic duel en tota la competició, mentre que el pòdium el va completar el Movistar.

Tanmateix, el vaixell del campió olímpic José María van der Ploeg no va donar ahir concessions i es va assegurar el triomf conquerint la victòria en l'única regata, emocionant perquè el Navantia li va posar difícil i els espectadors van viure grans maniobres i canvis d'estratègia per part dels dos bàndols. En IMS570, el campió va ser l'Icaro, líder de principi a final, el mateix que el Marina Rubicón en X-35, mentre que en IRC, l'èxit va ser per al Plis Play, guanyador de les mànigues del dia, resultat que li va permetre desbancar el Bon Bon.

Com és tradició, els Reis foren els encarregats de presidir l'entrega dels premis als guanyadors de les diferents modalitats de la Copa del Rei. A més, hi foren presents Francesc Antich, president del Govern balear, Maria Antònia Munar, presidenta del Parlament balear, Aina Calvo, batlessa de Palma, així com els responsables del Club Naútic. A més dels reis, també hi acudiren el príncep Felip amb la princesa Letícia, així com la infanta Elena, acompanyada de Jaime de Marichalar i els seus fills.

Patrons i tripulacions dels Siemens, Quebramar-Chrysler, Icaro, Marina Rubicón i Turismo de Madrid varen recollir el primer premi de mans del rei Joan Carles. La infanta Elena, que ha navegat al Siemens recollí el premi de mans del seu pare, mentre que el Bribón del rei Joan Carles i el CAM del príncep Felip no varen obtenir cap trofeu. El Fram IVdel rei Harald de Noruega L'Aifos, el veler de l'Armada que ocupà el penúltim lloc, va tenir la infanta Cristina a bord.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.