cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
34°

Mallorca vol participar amb un vaixell

Perelló i Forteza sorprenen amb l'anunci del projecte Ayre amb vista a l'any 2009

La 33a edició de la Copa Amèrica, que es disputarà a València l'any 2009, pot marcar una fita històrica en la trajectòria de la vela espanyola, amb la presència d'un segon sindicat espanyol en competició, que disposaria d'un pressupost de 100 milions d'euros. Les característiques del nou projecte, anomenat Ayre i que s'inicià fa tres mesos, foren revelades dimecres pels navegants i empresaris mallorquins Pere Perelló i Jorge Forteza, dos dels integrants del grup directiu d'aquesta iniciativa, que té un 20 per cent de membres mallorquins i la resta de diverses comunitats espanyoles.

Tant Perelló com Forteza assenyalaren que el projecte neix amb il·lusió i ambició i explicaren que volen ser més que un simple element esportiu, per abraçar aspectes socials relacionats amb tot l'entorn de la competició. A més de la pròpia organització interna, el primer aspecte del nou projecte és aconseguir la quantitat proposada, de 100 milions d'euros. Perelló destacà: «Ens hem plantejat un projecte seriós i ambiciós. No es tracta de ser una simple comparsa i, si el sindicat es presenta en competició, no podrà atribuir-se un fracas esportiu a la falta de recursos econòmics». El patrocini seria multinacional i hi ha contactes amb diferents empreses, tot i què els promotors consideren que tenir el suport econòmic institucional autonòmic «és clau» i indicaren que hi ha diferents autonomies i empreses interessades.

Jorge Forteza advertí: «No ens hem fixat cap termini per reunir el pressupost, però consideram que si en sis mesos no s'ha cobert, no val la pena continuar endavant. Creim que és un temps prudent, per l'envergadura del projecte».

Un altre dels objectius prioritaris és la contractació d'un director esportiu, que seria l'únic responsable de la confecció de l'equip de competició. Els responsables han pensat en el nord-americà Paul Cayard per a l'exercici d'aquesta tasca. El director esportiu que es contracti elegirà la futura tripulació del vaixell, amb la presència de regatistes espanyols i internacionals i, en aquest punt, la idea és contractar un patró de primera línia, com podria ser el campió mundial Guillermo Parada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.