• Mín: 9.56°
13°

Vicenç Reynés es regala una victòria

El ciclista de Deià aconseguí el seu segon triomf de la temporada en el clàssic biscaí

El corredor balear Vicenç Reynés, de l'equip Caisse d'Epargne, es va adjudicar el triomf el 62è Circuit de Getxo 7è Memorial Ricardo Otxoa, disputat ahir sobre un recorregut urbà de 185'3 quilòmetres, i es va regalar, el dia de seu 26è aniversari, la seva segona victòria de l'actual temporada. Reynés, vencedor el febrer de la segona etapa de la Challenge de Mallorca, va superar en l'atapeït esprint disputat sobre la recta de 300 metres del moll d'Arriluce el japonès Takashi Miyazawa, del Nippo-Meitán, i el seu company d'equip José Joaquín Rojas.

El clàssic biscaí, disputat sobre un circuit urbà de 16'8 quilòmetres al qual els corredors feren un total d'onze voltes, va estar marcat per una fuga de 24 corredors en la qual, a excepció del Saunier Duval, hi havia representats els altres tretze equips que van prendre la sortida. Després de diverses divagacions infructuoses, fou al principi de la cinquena volta (km.68) quan es forjà aquesta escapada, en la qual el Karpin-Galicia i l'Orbea-Oreka, amb tres homes cada un, eren els conjunts amb major representació. Els noms més destacats d'aquest nombrós grup eren els de Zaballa i Pérez Arrieta (Caisse d'Epargne); Unai Etxebarria i Aitor Galdós (Euskaltel-Euskadi) i el colombià Rigoberto Uran (Unibet.com).

La renda va començar a disminuir gràcies al treball realitzat pel Relax-Gam, que va quedar sense premi per a Àngel Vicioso, sobre el paper l'home més ràpid dels corredors inscrits al costat de l'alabès Koldo Fernández de Larrea (Euskaltel-Euskadi). En la penúltima volta, la diferència estava ja per sota del mig minut sobre un grup reduït a onze unitats en què es mantenien Zaballa i Pérez Arrieta, al final claus en el triomf de Reynés. El gran grup va passar plegat per la meta al toc de campana que assenyalava la darrera volta i el treball de control del Caisse d'Epargne en aquests últims quilòmetres va provocar l'esperat desenllaç a Arriluce, on, no obstant això, el corredor de Deià va haver d'estrènyer les dents per superar Miyazawa. Reynés es va endur finalment una merescuda victòria que li va permetre celebrar el seu aniversari millor que mai.