nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Alberto Contador es doctora als Pirineus

El mallorquí Antoni Colom protagonitzà una etapa memorable i fou un dels escapats de la jornada

Alberto Contador (Discovery) aconseguí la glòria després de conquerir el triomf en la primera etapa pirinenca amb final de muntanya en un duel de grans escaladors amb el líder, el danès Rasmussen, en col·laboració amb el qual eliminà els rivals principals. Ambdós corredors es col·locaren com a candidats clars al triomf.

El mallorquí Antoni Colom (Astana) fou un dels protagonistes de la jornada. Protagonitzà l'escapada del dia i mantingué el seu ritme fins que l'agafaren, 4 quilòmetres abans de la meta. Quan faltaven 3 quilòmetres per al final, el deixaren enrere, però es dedicà a ajudar els seus companys i a ser una peça fonamental del seu equip.

Contador aconseguí el triomf al cim de Plateau de Beille. Va guanyar la partida d'escaladors a Rasmussen amb un temps de 5 h 25.47. El madrileny aguantà la selecció en el darrer ascens que culminava els 197 kms de recorregut des de Mazamet, i demostrà les seves condicions d'escalador. S'endugué més 20 segons de bonificació.

El colombià Mauricio Soler (Barloworld) va ser tercer a 37 segons del vencedor, Leipheimer (Discovery) quart a 38; Carlos Sastre, sempre entre els grans, cinquè a 53; i Evans i Kloden a 1.52. Pitjor li va ser a Kashechkin, que acabà a 2.23 del primer. El naufragi de l'Astana el va certificar Vinokourov.

La brillantor de Contador no la tingué Valverde, que acabà de confirmar la mala imatge de la cronometrada d'Albi. El murcià perdé en el seu calvari 3.45 i és novè a 9.45 del primer.

Els espanyols es mostraren especialment actius en les escapades de la jornada. En la més destacada, que es va formar en el km, 36 n'hi entraren cinc: Gutiérrez (Caisse D'Epargne), Rubén Pérez i Amets Txurruka (Euskaltel), Carlos Barredo (Quick Step), el mallorquí Antoni Colom (Astana), amb el bielorús Kuschynski (Liquigas). En l'ascens del coll de Pailheres (categoria especial, 17 km i del 7'2 per cent), el protagonisme va ser per a Colom i Gutiérrez.

També hi eren els Contador, Valverde, Sastre, Kloden, Evans. Vinokourov va tirar l'esponja durant la pujada, amb un sofriment tremend que arrossegà fins al cim, on acumulava un retard de 5.15 respecte dels seus verdaders rivals. A més, tornà a caure poc abans d'arribar a la meta i no se sap si podrà continuar. Al principi del port la renda dels guerrillers de la jornada era de 3.15 minuts.

Al Plateau de Beille es va desencadenar el xoc esperat d'una etapa noble. Quan faltaven 11 km per al final, quedaren enrere Valverde, Pereiro, Astarloza i Mayo.

L'ucraïnès Popovych (Discovery) va deixar enrere Kloden. Després sortí a escena Contador, l'imità Rasmussen i quedaren sols per agafar Toni Colom i jugar-se la victòria en els tres darrers quilòmetres. Hi hagué negociació. Rasmussen oferí a Contador l'etapa a canvi d'estirar i el madrileny estirà. El que no s'esperava és que el líder l'atacàs al final. Però Rasmussen no preveia la triomfal resposta del falcó del Discovery, que no li permeté guanyar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.