muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

Cancellara fa una demostració a Londres

L'alemany Andreas Kloden mostrà la seva condició d'aspirant al triomf de la ronda francessa

El suís Fabian Cancellara (CSC) va desplegar tota la seva força pels carrers de Londres, que acollien per primera vegada la sortida del Tour de França, per pujar en el podi i convertir-se en el primer mallot groc de la ronda francesa després d'una etapa pròleg de 7'9 quilòmetres, a la qual l'alemany Andreas Kloden (Astaná), segon a la general de l'any passat, demostrà igualment la seva condició d'aspirant al triomf.

Cancellara, vigent campió del món de contra rellotge, va ser el millor entre els especialistes de la lluita contra el crono en distàncies curtes i igualment va superar amb escreix el temps que havia marcat en línia de meta Andreas Kloden, i que ja semblava irreversible.

El ciclista nascut a Berna ja va aconseguir una gesta semblant fa tres anys a Lieja, que li va servir per liderar l'edició del Tour de 2004 durant dos dies. Cancellara (CSC), vencedor aquesta temporada de la París-Roubaix, va volar a 53'7 quilòmetres per hora, establint un temps estratosfèric de 8 minuts i 50 segons per a un traçat que no arribava als vuit quilòmetres. Cancellara va superar així el temps de Kloden, el millor dels aspirants per vestir l'últim mallot groc. L'alemany, de 31 anys, es mantenia en un segon pla en les apostes, havent estat tercer en 2006 i segon el 2004, però va demostrar les seves excel·lents condicions en la lluita contra el crono.

Óscar Pereiro i Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) varen cedir 37 i 43 segons respectivament i varen complir l'objectiu de passar aquesta etapa sense problemes i sense allunyar-se dels seus rivals directes. L'espanyol millor situat fou José Iván Gutiérrez (Caisse d'Epargne), dotzè. Carlos Sastre (CSC) ha estat el ciclista que ha perdut més segons dels desitjats. Pereiro reivindicà a la meta les seves opcions de triomf, ja que s'ha reservat per aquesta ronda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.