nubes dispersas
  • Màx: 18.89°
  • Mín: 8.69°
18°

Triomf de l'«Alinghi» en un final d'infart

El vaixell suís s'adjudica la Copa Amèrica en sumar ahir el cinquè punt en una regata històrica

L'Alinghi guanyà ahir el punt definitiu davant l'Emirates Team New Zealand en una regata molt igualada i amb un final d'infart, i aconseguí així retenir la Copa Amèrica a Europa, després d'imposar-se per 5-2. Es va poder veure ahir una de les regates més emocionants de la història de la competició amb canvis de vent, trencaments i penalitzacions, que canviaren l'escenari de la prova en diferents moments.

Al final, just dos segons s'avantatge "quasi s'hagué de recórrer a la foto finish" foren suficients perquè l'Alinghi aconseguís un agònic triomf i pogués retenir en el seu poder la Gerra de les Cent Guinees.

La que finalment seria la darrera regata de la 32a Copa Amèrica començà amb una intensitat de vent d'entre 14 i 15 nusos, que tingué moments de major força, i moltes ones, que feien més complicada la navegació.

L'Emirates Team New Zealand s'ho jugava tot a una carta i ja en el caixó de presortida deixà clares les seves intencions. Ambdós vaixells iniciaren la regata molt igualats, els de Nova Zelanda per l'esquerra i els suïssos per la dreta.

La cursa de velocitat dels primers instants no tenia un líder clar, fins que el vaixell kiwi es va veure afavorit per un canvi de vent i es col·locà amb cinquanta metres d'avantatge. L'Alinghi inicià una guerra de viratges als quals respongué el New Zealand i viceversa, que serví perquè el vaixell suís retallàs distància en cada maniobra. Amb uns cinquanta metres d'avantatge, ara amb els suïssos per davant, s'inicià l'empopada. Un problema tècnic en una maniobra provocà que l'Alinghi tingués dificultats amb l'spi i ho aprofità el New Zealand per possar-se per davant. Poc després, el New Zealand fou penalitzat, i el triomf suís semblà segur. L'Alinghi, a 500 metres de la meta, va rompre el pal que aguanta l'spi i hi hagué uns moments d'incertesa. Al final, guanyà l'Alinghi en el darrer alè.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.