• Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

El Barça afronta el seu primer «match ball»

El Madrid vol rematar la sèrie per la via ràpida mentre que els blaugranes s'encomanen al Palau

Reial Madrid i Winterthur FC Barcelona disputen avui al Palau Blaugrana (21.30 hores/La2) el tercer partit de la sèrie final de l'ACB, que té clar color madridista després del 2-0 aconseguit pels blancs a Vistalegre. Els blaugranes hauran de fer història davant allò que diu que ningú no ha aconseguit capgirar un 2-0 en una final del play-off, però confien a anar passa a passa i començar per salvar els seus dos primers «match balls» a casa avui i diumenge abans de pensar a tornar dimarts al coliseu blanc. El repte és majúscul per a l'equip de Dusko Ivanovic, derrotat en els dos partits en pista madridista, on va millorar en el segon matx (83-80) encara que, com ha reconegut el seu líder, Juan Carlos Navarro, el Madrid va ser «millor» i això obliga a continuar millorant per poder anotar-se un triomf.

Aturar Felipe Reyes, el jugador decisiu del segon partit i caldrà veure si també del desenllaç de la final, autor de sis punts al final del partit, serà una de les consignes del Barcelona en aquest tercer matx, el primer a Barcelona i el primer sense marge d'error per als blaugrana. El Barcelona s'encomana a l'ambient del Palau Blaugrana per tractar d'igualar la sèrie i forçar un cinquè partit a Madrid. Enguany, ja sap el que és resoldre en feu rival, ho va fer a la pista del Tau de Vitòria en el cinquè partit de les semifinals, encara que no va haver de jugar amb un 2-0 en contra. El quadre català havia aconseguit guanyar el segon partit a Vitòria, encara que després en va cedir un com a locals, i van acabar triomfant a Vitòria en un partit que posava en joc la seva classificació per a l'Eurolliga. Ara, sense aquesta pressió afegida, vol mantenir-se amb vida i trencar amb la història dels play-off.

De les 12 ocasions en les quals es va arribar al tercer partit amb 2-0, en cinc el conjunt que tenia el factor pista en contra va aconseguir forçar, almenys, un quart partit (2-1), mentre que en set la final es va decidir amb autoritat (3-0) i sempre va guanyar qui gaudia del factor pista al seu favor. D'aquesta manera, la història està a favor dels blancs, que no volen deixar escapar aquesta oportunitat de sumar el doblet. L'avantatge els permet certa relaxació per al duel d'avui, sobretot després de la intensitat amb què s'han viscut els dos primers, que es van resoldre en els darrers instants. Dos triples consecutius d'Axel Hervelle i Marco Tomas van resoldre el primer xoc 69-62, mentre que el segon (83-80) es va resoldre en l'últim minut, al qual es va arribar amb empat a 75 després d'un parell de bones accions de Felipe Reyes, que va tornar a ser clau en el matx amb els seus 23 punts i set rebots.

Bullock continua sense estar en pla estel·lar, però amb comptagotes va tornar a ser molt important per al seu equip amb 21 punts i, sobretot, recuperant la seva fiabilitat exacta des del tir lliure, amb ple de deu. Els blancs van tornar a trobar en falta major encert des del perímetre, amb només set encerts de 23, però el joc interior va ser una vegada més la clau del partit, amb el duet Reyes-Hervelle immens i ben ajudat per Mumbrú, que sabé aprofitar molt bé la seva alçada a prop de la cistella.