Essien acaba amb el somni del València

Un Chelsea superior aconsegueix a Mestalla el passaport per a semifinals de Champions

VALÈNCIA 1
CHELSEA 2

El jugador del Chelsea Michael Essien va classificar el seu equip per a semifinals de la Lliga de Campions després de marcar en el darrer minut l'1-2, quan el València esperava la pròrroga en un partit que va anar de més a menys i que va acabar dominat per la major tranquil·litat dels anglesos. El conjunt que dirigeix José Mourinho va saber mantenir la calma, sobretot a la segona meitat, amb un joc molt sòlid i sense precipitacions, fins que Essien va culminar una jugada en el darrer minut per classificar el seu equip per a semifinals. El València, darrer representant espanyol a la Lliga de Campions, diu adéu de la manera més traumàtica, en el darrer minut i sense temps per poder reaccionar-hi. Ara, els blanc-i-negres només s'han de centrar en la Lliga, l'única competició en què tenen possibilitats.

Quique Sánchez Flores va sortir amb tot l'arsenal per pegar el primer cop a Mestalla. L'aposta a l'alineació, amb un Morientes infiltrat, mostrava clarament que no es conformava amb l'empat que el classificava per a semifinals. Qui es va mostrar un poc més reservat va ser Mourinho, que no va sortir amb tres homes a dalt, com sol fer. Durant la primera mitja hora, el València es dedicà a cercar contracops dirigits per la parella Morientes-Villa. Els de Sánchez Flores gaudien de defensar-se. El major perill dels anglesos arribava a les jugades a pilota aturada, sobretot en els córners. Però res no va servir quan en el minut 90 Essien xutà des de la dreta i aconseguí que els valencianistes quedassin fora de la competició europea.