cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Marga Fullana guanya al circuit de Bilbao el seu novè títol en deu anys

La medalla de plata fou per a la representant balear Ruth Moll

EFE. Bilbao.
La mallorquina Marga Fullana i l'andalús Rubén Ruzafa conqueriren la medalla d'or en la modalitat de camp a través dels Campionats d'Espanya de bicicleta de muntanya, disputats en el parc Ollargan de Bilbao durant el cap de setmana.

La prova femenina va estar gairebé exempta d'emoció, ja que la ciclista de Sant Llorenç dominà la prova de cap i cap i no tengué cap problema per guanyar el seu novè mallot de campiona d'Espanya de les darreres deu edicions. Fullana, que tornà a demostrar que es troba en un moment dolç de forma, aconseguí la victòria de manera còmoda en treure un avantatge de 4:42 a la també representant de Balears, Ruth Moll. El bronze fou per a la catalana Cristina Mascarreras, que entrà a meta a 5:34 de la vencedora.

En la prova masculina, després de vuit voltes al circuit i 48,8 quilòmetres de cursa, el sub-23 Ruzafa avantatjà d'un minut exacte l'extremeny Alejandro Díaz de la Peña, que s'endugué el títol de la categoria elit, i en 1:45 al gran favorit, el ciclista de La Rioja Carlos Coloma.

La intensa calor endurí sensiblement una emocionant prova que començà malament per al malagueny. Ruzafa hagué de tornar a col·locar el plat de la seva bicicleta després de patir una caiguda en la primera volta. A partir d'aquest instant començà una espectacular remuntada que li permeté superar Díaz de la Peña en els darrers quilòmetres.

Pel que fa a la modalitat de descens, Catalunya obtingué un ple en homes amb David Vázquez, Óscar Saiz i Iván Oulego, mentre que la gallega Violeta Janeiro assolí l'or femení per davant de les representants de Catalunya Mireia Boscà, plata, i Victòria Hernández, bronze.

Segons informaren a EFE fonts de l'organització, aquests campionats estatals, englobats en la festa esportiva anomenada Bilbao Bike&Roll Festival, han conclòs amb un «èxit rotund», ja que han reunit al llarg dels tres darrers dies al voltant de 10.000 aficionats pels vessants del turó bilbaí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.