algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

Luis Aragonés: «Volem fer història»

El seleccionador reitera la seva confiança absoluta en el grup i reitera la seva ambició extraordinària

El seleccionador espanyol, Luis Aragonés, es mostrà optimista amb vista a l'inici del Mundial d'Alemanya, ja que creu cegament en el grup de jugadors que ha convocat.

«Anam a Alemanya amb il·lusió, amb fe i amb moral. Volem fer història i no ens conformam amb segons què, però també hi ha altres equips que són tan forts com nosaltres», assenyalà.

I és que el preparador madrileny confia en els seus. «La selecció espanyola està entre les bones, exceptuant-ne una (el Brasil), que està per sobre de totes, encara que també és possible derrotar-la. Llevat d'aquesta, hi insistesc, la resta ens trobam molt a prop els uns dels altres... Ara bé: si sabem que sofrirem i rendim al 110 per cent podrem vèncer qualsevol rival».

Aragonés és conscient que Espanya no té el renom d'altres seleccions. «És normal que la gent no en confiï perquè històricament no hem aconseguit resultats bons en els mundials. Ara ha arribat el moment d'anar partit rere partit i de demostrar el que som de ver. No serà gens fàcil derrotar cap selecció, encara que segons quins no sols s'ho pensen, sinó que també ho exigeixen», recalcà.

Quan li retragueren la joventut de la selecció, assenyalà: «Això té dos caires: l'ambició dels més joves, que es presenten a un torneig d'aquesta categoria per primera vegada, tot i l'experiència provada als seus clubs; i que hauran d'aprendre a competir en aquesta classe de partits i no és fàcil. Però als joves sempre se'ls pot ensenyar».

Aragonés es mostrà molt confiat en els 23 homes que ha triat. «Jo he elegit la llista de manera ben meditada i no me'n penedesc, però entenc que hi hagi altres opinions que, per cert, escolt i respect», maniestà. Per això no dubta a reconèixer que el més destacable és que es tracta d'«un equip que es relaciona bé amb la pilota, que la tracta bé. I això és molt important, perquè l'amo de la pilota és l'amo del partit», significà.

Raúl es tornà a referir ahir al debat polèmic sobre la conveniència que sigui titular o no en el Mundial, assegurant que qui ho ha de decidir és el seleccionador, però reconeixent que en alguns moments sí que ha trobat que «m'han respectat».

«En qualque moment sí que hi ha hagut aquesta manca de respecte, però on he de parlar més és al terreny de joc. Tenc molta confiança i parl amb l'entrenador dia rere dia en un ambient de gran normalitat. Tots ens sentim importants i intentaré exercir el paper que em correspongui en cada moment», destacà.

En qualsevol cas, assegurà que aquesta situació «no és nova» i que la viu «des de la tranquil·litat», sabent que té la «confiança de l'entrenador i dels companys, que és allò més important». «Tot l'entorn que hi pot haver no em molesta. He vingut per sumar i per intentar ajudar la selecció. El seleccionador sap el que puc proporcionar i faré el que ell cregui convenient per defensar el meu país», comentà.

Personalment, aquesta competició serà per a ell molt diferent dels dos mundials anteriors, sobretot després de la lesió. «Als altres campionats sempre hi arribava amb la mentalitat de reservar forces amb vista a la recuperació i per intentar arribar als partits en el millor estat possible. Ara not que necessit entrenar-me», afirmà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.