algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Terratrèmol al món del ciclisme

Manolo Sáinz queda de moment en llibertat però la Guàrdia Civil no dóna l'operació per tancada

Manolo Sáinz va quedar en llibertat després de ser interrogat per la Guàrdia Civil en relació a una trama de dopatge que ha suposat un autèntic terratrèmol en el món del ciclisme. Tot i la seva llibertat, el director del Liberty Seguros podria ser cridat a comparèixer a requeriment del jutjat.

En el moment de la detenció Sáinz duia un maletí amb 60.000 euros en metàl·lic. Juntament amb ell es trobaven Eufemiano Fuentes i Jose Luis Merino Bartres, que duien una bossa amb substàncies dopants, entre d'altres, anabolitzants.

Els investigadors sospiten que Sáinz anava a tancar un tracte amb Fuentes i Merino i que les seves detencions ho varen impedir. Ara l'ombra de la sospita persegueix els corredors del Liberty Seguros en el Giro d'Itàlia. Precisament el fet que Sáinz sigui un «client» de la xarxa d'autotransfusions i no un membre de la mateixa és la raó per la qual la Guàrdia Civil ha decidit posar en llibertat el director del Liberty abans que s'esgotés el termini de 72 hores que marca la llei per posar el detingut a disposició judicial.

Els detinguts que suposadament s'enriquien amb la trama són els metges Eufeniano Fuentes, amb una dilatada experiència en el ciclisme i altres esports, i l'hematòleg José Luis Merino Bartres. Els quatre escorcolls practicats a Madrid pels agents de la UCO corresponen a dos pisos a Madrid de Fuentes, el domicili de Merino Batres i el laboratori amb el qual se'l relaciona.

Les bosses de sang seran destinades a la UCI, via judicial, perquè efectuï anàlisis de sang als corredors dels quals se sospita i d'aquesta forma poder comprovar que efectivament les bosses de sang emmagatzemades corresponen als ciclistes. A més els investigadors donen per segur que el Liberty Seguros i el Comunitat Valenciana no són els únics equips ciclistes implicats en la trama de l'«autotransfusió». Els agents intenten ara identificar els esportistes que anaven als llocs usats per la xarxa a deixar la sang.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.