algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Matas rep Llaneras amb tots els honors

El ciclista porrerenc anuncià que Palma 2007 no serà el punt final de la seva carrera

Joan Llaneras, que s'ha proclamat campió del món de ciclisme en pista a Bordeus, va ser rebut amb tots els honors pel president del Govern les Illes Balears, Jaume Matas, ahir dematí al Consolat de la Mar.

El president Matas fou acompanyat pel director general d'Esports, Josep Lluís Ballester, i per la consellera de Presidència, Rosa Estaràs. Tots tres felicitaren el ciclista de Porreres per la seva gesta recent i per la seva magnífica trajectòria, i el president assenyalà que esperava el millor d'ell per a Palma 2007.

Llaneras, que duia el mallot multicolor que l'acredita com a campió del món i la medalla aconseguida a Bordeus, va obsequiar el màxim mandatari del Govern balear amb una bicicleta.

El campió, que ha igualat el rècord de victòries en un Campionat del Món del mític Guillem Timoner, confià que el velòdrom que es construeix a Sant Ferran per al Mundial de Palma 2007, que portarà el seu nom, estigui llest en els terminis establerts. «Confiam que estigui a punt, m'han dit que dia rere dia s'hi veuen progressos», comentà. Llaneras afirmà que se sentia orgullós de donar nom a la nova instal·lació de Sant Ferran. «Ho vaig saber despús-ahir, el dia que em feren l'homenatge a Porreres, és perfecte i n'estic orgullós», tot i reconèixer també que «estic un poc empegueït». Batejant el velòdrom amb el nom de Llaneras, es ret homenatge a un dels esportistes més representatius i influents de l'esport mallorquí.

El ciclista de Porreres, a pesar del seu èxit recent a Bordeus, no es vol arriscar a assumir el paper de favorit a Palma 2007, però en qualsevol cas assegurà que ho donaria tot per triomfar a l'Illa i per pujar al lloc més alt possible del podi. «Guanyar sempre és molt complicat en aquestes competicions: fer part del podi final és prou important i és per estar-ne content. El que queda clar és que el meu objectiu de l'any vinent serà Palma i donarà el cent per cent de mi mateix per poder pujar a dalt de tot», manifestà Llaneres, conscient de l'expectació que la seva participació en el Campionat del Món que es disputarà a Palma l'any 2007 aixecarà entre els seguidors del ciclisme illenc.

Encara que una victòria a Palma podria ser el gran colofó per a la carrera de Joan Llaneras, el ciclista pensa una mica més enllà, i reconegué que li faria molta il·lusió prendre part en els pròxims Jocs Olímpics de Pequín 2008, i que es veu amb forces per mantenir-se una temporada més en l'elit del ciclisme mundial de pista. «Si Palma hagués estat enguany, per ventura sí que hauri estat el colofó de la meva carrera, però tenint un caramelet així just un any després dels campionats a Palma, el més segur és continuar fins als Jocs Olímpics de Pequín».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.