cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

La UEFA condemna la filosofia del G-14

Aprovà de manera unànime una resolució que defensa els principis d'igualtat i solidaritat

El congrés de la UEFA adoptà ahir per unanimitat una resolució en defensa dels «principis d'igualtat i solidaritat» que condemna l'actitud del G-14, grup que enquadra els 18 clubs més forts d'Europa i que advoca per una compensació econòmica per la cessió de jugadors a les seleccions.

Lennart Johansson, president de la institució, anuncià el suport unànime al text subscrit, que va definir com una «resolució molt ferma», ja que «la filosofia de solidaritat de la UEFA no pot trencar-se pel G-14, al qual només importen els principis econòmics». La resolució justifica la normativa UEFA sobre l'obligatorietat dels clubs a alliberar els jugadors davant dels compromisos de les seleccions nacionals. Els set punts del text aprovats ahir a Budapest són els següents:

Primer. El futbol està en constant canvi i adaptant-se a nous reptes. Una funció fonamental de la UEFA és encarar aquests reptes i trobar solucions de futur, sense perdre l'essència dels nostres principis i creences.

Segon. El futbol és justícia, oportunitat, gaudi i diversitat (...). La UEFA no tolerarà un sistema en què els clubs petits i els seus aficionats mai no tinguin la possibilitat de perseguir el seu somni.

Tercer. (...) Tenim normes i principis que reflecteixen els nostres valors i protegeixen els interessos del nostre esport i els seus milions d'aficionats. Entre aquests principis hi ha la regla que els clubs han d'alliberar els seus jugadors per a les seleccions.

Quart. Per què tenim aquesta norma? Per assegurar que les seleccions estan integrades pels millors jugadors que cada país pot oferir. Més enllà, assegura que els jugadors sempre tindran l'oportunitat de representar el seu país (...).

Cinquè. Un autoproclamat grup de clubs ha desafiat aquesta norma. Ells no estan interessats a protegir la competició, sinó només a protegir-se ells mateixos, els seus interessos econòmics i a imposar les seves condicions a altres.

Sisè. La UEFA defensarà també la naturalesa oberta i l'estructura mercantil de la Lliga de Campions. Igual que la norma alliberadora dels jugadors, aquesta és una expressió de solidaritat amb el futbol europeu (...).

Setè. La UEFA no serà en el camí dels que no comparteixen els nostres valors esportius. Defensarem les nostres creences i les nostres normes (...).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.