algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Efecte pistes?

El Reial Mallorca ha sumat poc més del cinquanta per cent dels punts possibles al seu estadi des que juga a Son Moix

104624
Les pistes de la discòrdia.

La història del Reial Mallorca, des del seu trasllat a l'estadi de Son Moix, ha estat marcada pels moments més dolços en la història del club i per una crisi de resultats que es perllonga ja durant massa temps.

Un dels motius que s'esgrimeixen des de les oficines de l'entitat vermellenca per justificar la fluixa marxa de l'equip en el seu propi estadi és la presència de la pista d'atletisme. És ben sabut que el club dirigit per Vicenç Grande pretén eliminar-la.

El Reial Mallorca justifica la necessitat de prescindir de la pista d'atletisme assegurant que resta intensitat a la pressió que el públic vermellenc pot exercir sobre els equips rivals, fet que per un conjunt del nivell del Reial Mallorca pot resultar decisiu, atesa la gran distància a la qual es troben del terreny de joc.

Amb pista o sense, el que està clar és que els resultats del Mallorca a Son Moix són molt decebedors, si exceptuam les dues primeres temporades de l'equip a l'estadi de Son Rapinya.

A la temporada 1999/00, amb Fernando Vázquez estrenant banqueta a Son Moix -després del curt experiment de Mario Gómez-, l'equip va aconseguir guanyar 11 dels 19 partits de Lliga disputats a l'Illa, només superat en la temporada següent per Luis Aragonés, que en guanyà 14, i obtingué el 80 per cent dels punts disputats al coliseu balear.

A partir de la temporada 2001/02 va començar la desfeta del Mallorca a Son Moix. Durant tres temporades consecutives -fins la 2003-2004- l'equip vermellenc només va aconseguir set victòries com a local i s'adjudicà un pobre 45 per cent dels punts jugats a casa.

El pitjor registre com a local del Mallorca a Son Moix arribà la temporada passada (2004/2005), en què l'equip només pogué imposar-se en sis partits en tota la campanya. Enguany, de moment, l'equip, com se sap, ja ha disputat tretze partits a casa, però just n'ha guanyat tres (Reial Societat, Celta i Reial Madrid) i n'ha empatat sis. Duu un total de quinze punts de trenta-nou possibles.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.