algo de nubes
  • Màx: 17.74°
  • Mín: 8.69°
17°

Roger Fededer alimenta la seva llegenda

El suís, número 1 del món, guanyà el primer Grand Slam de l'any davant el xipriota Baghdadis

El suís Roger Federer no lluí la màgia de les seves anteriors grans victòries, ni tampoc el seu millor discurs en l'entrega de trofeus -de fet, plorà com un nin després de rebre la copa de campió de mans del mític australià Rod Laver-, però el seu tennis fou suficient per guanyar per segona vegada l'Obert d'Austràlia.

Federer mantengué immaculada la seva marca en el Grand Slam en superar el xipriota Marcos Baghdatis per 5-7, 7-5, 6-0 i 6-2 en dues hores i 46 minuts, i apuntar-se així el seu setè títol dels anomenats grans, i el tercer consecutiu.

L'helvètic no ha deixat escapar-ne ni un en totes les finals en les quals ha participat des que aconseguí el seu primer Wimbledon el 2003. El d'ahir fou el 35è títol de la seva carrera i el segon d'enguany després de vèncer a Doha, que li suposà un xec de 744.000 euros.

El mític Rod Laver, únic guanyador en dues ocasions del Grand Slam, el 1962 i 1969, entregà el trofeu al suís, que no pogué controlar les seves emocions i es posà a plorar de la mateixa manera que quan conquerí el primer dels seus tres Wimbledon.

«No sé el que dir», digué després de gairebé un minut de silenci, «vull felicitar Marcos i tant de bo comprengueu allò que això significa per a mi», digué plorant, «tot surt ara, però vull agrair aquesta victòria als aficionats, perquè sense vosaltres no hagués estat igual, i a Rod Laver per entregar-me el trofeu».

Baghdatis, que féu ahir el seu primer discurs amb el trofeu de subcampió d'un Grand Slam a les mans, fou més espontani. «Silenci per favor», començà davant el deliri general, «és com un somni però he despertat, no obstant això és fantàstic. Ha estat increïble arribar a la final i perdre-la. I ara torno a casa, a Xipre, i desitjo agrair als meus pares tot el seu sacrifici i a tot Xipre el seu suport».

Baghdatis sortí molt motivat a la pista i guanyà el primer set, però a poc a poc Roger Federer li anà guanyant terreny fins deixar-lo sense gairabé arguments en les dues darrers mànigues, en les quals el suís fou una màquina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.