algo de nubes
  • Màx: 16.31°
  • Mín: 7.61°
16°

L'espectacle està servit

Els quatre millors equips de la LEB dirimiran aquest cap de setmana qui és el «príncep de copes»


Avui comença al Poliesportiu Municipal de Son Moix la XIV Copa Príncep d'Astúries de bàsquet amb la presència dels quatre millors equips de la lliga LEB, els mallorquins Palma Aqua Màgica i Drac Inca, i els peninsulars Lleó Caja España i Polaris World Múrcia.

L'espectacle està assegurat no només per la gran qualitat dels jugadors que es podran veure damunt del parquet del pavelló palmesà, sinó perquè amb la semifinal entre els dos equips de l'Illa la presència d'un equip mallorquí en la final està garantida.

El Drac Inca arriba a la Copa Príncep d'Astúries com a líder de la lliga LEB, empata a victòries amb l'Aqua Màgica i el Lleó, però amb un millor coeficient entre els punts anotats i els rebuts. L'equip de José Luis Abós té el millor atac de la lliga, amb una mitjana superior als 81 punts per partit, comandat pel pivot nord-americà Antonio Reynolds, màxim encistellador de la LEB i un dels millor valorats jornada rere jornada.

Els amfitrions, el Palma Aqua Màgica d'Eloy Doce, segons en la classificació de la LEB, surten amb la bandereta de favorits, no en va porten una ratxa d'onze victòries consecutives en el Poliesportiu Municipal de Son Moix, a més de practicar la millor defensa de la lliga. La peça principal de l'equip de Ciutat és el pivot nord-americà Robert Battle, que com el seu compatriota i rival del Drac, Reynolds, ocupa les primeres posicions en els principals registres estadístics de la LEB.

El Lleó Caja España ha estat de moment l'únic equip de la categoria de plata del bàsquet espanyol que ha pogut aguantar l'estirada dels equips mallorquins a la classificació i al seu costat ha format el triumvirat dominant \132 durant tota la primera meitat del campionat. La parella «infernal» formada per Demonico Lamont Barnes i Silas Demond Mills doten el Lleó d'una gran versatilitat a l'hora d'atacar les defenses rivals, amb el joc a la pintura del primer i els llançaments i penetracions del segon. En l'equip lleonès també destaca la presència del pivot mallorquí Martín Ferrer.

El Polaris World Múrcia quasi dóna la sorpresa en no classificar-se per a la Copa. L'equip dirigit per Manolo Hussein, que va substituir en el càrrec Manel Comas, va remuntar la seva trajectòria amb el canvi d'entrenador.

Hussein va prescindir del base mallorquí Pere Llompart donant més protagonisme a Pere Salas, qui comanda juntament amb Llompart el rànquing de millors passadors de la lliga. Keith Waleskowski és el millor encistellador de l'equip murcià, tot i que té menys minuts que amb Comas, secundat per Walter Sellers i Pedro Robles.

Aquests seran els protagonistes de la Copa Príncep d'Astúries amb més sabor mallorquí de la història.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.