algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

Marc Coma arriba victoriós al Llac Rosa

El pilot català es convertí en el segon espanyol que obté el triomf en la prova més dura del món

El Ral·li Lisboa-Dakar 2006 finalitzà ahir amb la victòria del català Marc Coma (KTM) en la categoria de motos i del francès Luc Alphand (Mitsubishi) en cotxes, després que l'organització neutralitzàs la darrera especial de la prova per la mort d'un infant de 12 anys que fou atropellat divendres, mentres que Nani Roma (Mistubishi) finalitzà tercer i Carlos Sáinz (Volkswagen) fou onzè en la seva primera participació al Dakar.

Per la seva banda, el mallorquí Toni Manresa (Nissan) materialitzà el seu objectiu personal d'acabar la prova i arribà al Llac Rosa en el lloc 48è a 46 hores, 23 minuts i 2 segons d'Alphand en l categoria de cotxes.

Marc Coma obtingué així la seva primera victòria en el Dakar i es converteix en el segon pilot espanyol que ho aconsegueix, després del triomf del també català Nani Roma l'any 2003. Després de firmar dissabte una gran actuació en la catorzena etapa entre Tambacounda i Dakar, Coma s'assegurà la seva victòria arribant ahir al Llac Rosa sense cap contratemps en els darrers 110 quilòmetres de la prova d'aquesta classe més dura del món.

Tot i no haver aconseguit cap victòria en aquesta edició, el català s'assegurà el triomf final gràcies a la seva regularitat i a les seva bona capacitat en la navegació que tornà a demostrar ahir, ja que ell i el francès Fretigne, vencedors de l'etapa, foren els únics pilots capaços de trobar el camí correcte en un recorregut carregat de desenes de pistes paral·leles que s'entrecreuaven i que dificultaven l'orientació.

En la categoria de cotxes, l'exesquiador francès Luc Alphand fou el vencedor final gràcies a l'accident del campió anterior, Stephane Peterhansel (Mitsubishi), que acabà quart a més de tres hores del francès, però que firmà un rècord de 51 victòries en la cursa africana, mentre que Nani Roma pujà al tercer lloc del podi gràcies a la seva regularitat.

Alphand aconseguí amb De Villiers (Volkswagen) no errar gaire la trajectòria en la penúltima etapa disputada dissabte i així arribar a la meta amb prou temps per superar els seus seguidors i per conquerir la victòria final a Dakar.

Per la seva banda, Nani Roma aconseguí quedar tercer en la seva cinquena participació en el Dakar i millorà així la seva sisena posició de la darrera edició, convertint-se en el segon espanyol de la història que aconsegueix un podi en la categoria de cotxes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.