muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Un gran duel per lluitar per les medalles

Espanya s'enfronta a Croàcia per un lloc a semifinals i al Mundial de Japó com a premi per al guanyador

Espanya i Croàcia tornen a trobar-se per tercera vegada en pocs mesos, però a diferència de les dues ocasions anteriors, ara serà en un partit oficial i amb moltes coses importants en joc que un equip guanyarà i l'altre perdrà en el Belgrad Arena, on s'enfronten avui a partir de les 20.30 hores.

Els conjunts que dirigeixen Mario Pesquera i Neven Spahija jugaren dos amistosos a principis de setembre. El primer fou a Còrdova el sis de setembre i guanyaren els croates per 98-99. El següent partit, dos dies després, a Granada, tingué un signe ben diferent ja que guanyaren els de Pesquera amb solvència (89-82).

Avui, el guanyador anirà a les semifinals de l'Europeu i al Mundial de Japó 2006, mentre que el derrotat quedarà immers en la fase del cinquè al vuitè lloc, en la qual encara hi haurà dos passaports mundialistes en joc.

Croàcia ha reunit el millor equip d'internacionals des que la formació conquerí el bronze en l'Europeu d'Atenes 95.

Nikola Vujcic, de 2,11 metres i 27 anys, és la pedra angular de l'equip. El pivot del Maccabi Tel Aviv israelià encapçala la poderosa línia interior croata, amb el pivot dels Orlando Magic (NBA) Mario Kasun (2,13; 25 anys), el del Efes Pilsen turc Nikola Prkacin (2,08; 30) i el del Climamio Bolònia italià Dalibor Bagaric (2,17; 25).

En resum, es tracta d'un equip sobrat de músculs i centímetres, però també de talent, on Vujcic és l'epicentre. El jugador del Maccabi aglutina els moviments d'atac dels croates, equip en el qual també aporten una gran dosi de qualitat l'escorta dels Utah Jazz (NBA) Gordan Giricek (1,97; 28), el base dels New Jersey Nets (NBA) Zoran Planinic (1,98; 23) i el també director de joc de l'Efes Pilsen d'Istambul, Marko Popovic (1,85; 23).

La major amenaça croata radica en la capacitat atlètica i el talent dels pivots. Croàcia és la selecció que més cistelles de dos punts ha anotat fins ara en l'Europeu 2005 i, per ara, ha brillat menys en el llançament de llarga distàcia, malgrat que compta amb un perímetre que pot explotar en qualsevol moment.

A Espanya, el descans -no ha jugat des de diumenge- li ha vingut bé per recuperar forces físiques i mentals, si bé pot haver perdut ritme, malgrat que els jugadors i els tècnics estan segurs que el Belgrad Arena veurà el mateix bloc que guanyà Sèrbia en la jornada inaugural.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.