• Màx: 18°
17°

Somarriba acaronà l'or però acabà segona

La ciclista suïssa Karin Thürig superà la corredora basca per només cinc segons d'avantatge

La corredora suïssa Karin Thürig revalidà la medalla d'or en la prova cronometrada individual dels campionats del món de ciclisme, que es disputen a Madrid, en una prova que va estar plena d'emoció per la gran igualtat amb la ciclista basca de l'equip espanyol Joane Somarriba. Thürig va fer valer la condició de sortir la darrera i saber així les referències de les més direces rivals, especialment de Somarriba.

La ciclista helvètica no s'equivocà i per tan sols cinc segons se'n va dur la medalla d'or, amb la qual volia finalitzar la seva carrera Joane Somarriba. Thürig invertí en els 21'9 quilòmetres 28 minuts i 51 segons, cinc segons menys que Somarriba i 39 respecte a la nord-americana Kristin Armstrong, que res té a veure amb el seu compatriota Lance Armstrong.

Sens dubte, l'emoció de la contra rellotge individual se centrà en les darreres participants, i sobretot en el duel entre Somarriba i Thürig.

Les grans derrotades del dia foren la lituana Edita Pucinskaite i la kazaja Zoulfia Zabirova, corredores habituals en els pòdiums, però que en aquesta nova ocasió no tingueren el seu millor dia i quedaren en un segon pla.

Foren cinc segons els que apartaren Somarriba d'aconseguir el seu objectiu de la temporada, en la qual penjarà definitivament la bicicleta. Un Mundial que li deixa un regust agredolç, ja que la plata li sembla poc. Somarriba, en el punt intermig, a meitat de cursa, marcava el millor temps, amb 14:52 minuts, encara que era la part més suau. Un inici tan explosiu acabà passant-li factura en la segona meitat. A la contra rellotge individual sub-23, el rus Mijail Ignatiev guanyà amb solvència. Va estar acompanyat en el pòdium per l'ucraïnès Dmytro Grabovskyy, que necessità 34 segons més, i el neozelandès Peter Latham, a 37 segons. Els espanyols Eladio Sánchez i José Luis Ruiz ocuparen els llocs 12 i 43, respectivament.