• Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

El Madrid torna de Lió amb el cap baix

El conjunt blanc encaixà una dolorosa derrota davant un rival que el superà en tots els nivells

OL. LIÓ3
R.MADRID0

OL. LIÓ: Coupet, Reveillére, Cris, Cacapa, Berthod, Tiago, Diarra, Juninho Pernambucano, Malouda, Wiltord i Carew.

Fred per Carew en el minut 72, Govou per Wiltord en el minut 80 i Pedretti per Tiago en el minut 86.

R. MADRID: Casillas, Salgado, Helguera, Sergio Ramos, Roberto Carlos, Beckham, Gravesen, Pablo García, Baptista, Raúl i Robinho.

Guti per Gravesen en el minut 61.
ÀRBITRE: Massimo De Santis (Itàlia). Amonestà Michel Salgado, Pablo García i Beckham per part del Reial Madrid i Berthod i Diarra per part de l'Olympique de Lió.

1-0: minut 21, Carew.
2-0: minut 26, Juninho.
3-0: minut 31, Wiltord.

Juninho Pernambucano, el líder de l'Olympique de Lió, destrossà el «sistema Luxemburgo» en una nit nefasta per al Reial Madrid, que es va veure clarament superat per un exèrcit de futbolistes-atletes, una mescla de muscle, velocitat i fantasia que podria desencadenar una primera crisi en el club espanyol, quan tot just acaba de començar la temporada.

El Lió fou un cap de fibló. Fou l'equip de sempre, el que l'any passat delità a tot Europa i que sortí del torneig per un mal dia que tengué quan es va creuar amb el PSV Eindhoven.

L'Olympique exhibí tot un curs de futbol modern, un futbol que ideà Paul le Guen l'any passat i que ara explota Gerard Houllier. Diarra fou un perfecte escuder per al líder, Juninho Pernambucano, un futbolista total.

Juninho donà mig gol a Carew, marcà el segol de falta magistral i provocà un penal que ell mateix llançà i que li aturà Iker Casillas amb una mà prodigiosa. El Lió tombà amb el 3-0 el Madrid abans del descans, després de deu minuts fabulosos.

I això que l'equip de Luxemburgo començà de manera potable. Amb poc futbol, amb Gravesen i Pablo García en la creació, però una disciplina i una gran despesa física, amb Baptista al capdavant. Robinho continuà inventant, recreant-se a vegades en la banda esquerra i amb alguna ocasió com una de baptista que s'estavellà al pal, una pilota de Raúl que li tragué Coupet i algun lliure directe que se li escapà per mil·límetres a Roberto Carlos.

Però el Lió respongué per tots els costats i completà una primera meitat excel·lent en la qual demostrà una extraordinària efectivitat de cara al gol. Carew, Juninho i Wiltord enfonsaren el Reial Madrid en tres rematades a porteria entre els minuts 21 i 31.

En la segona part, el Madrid tengué més la pilota, però el conjunt francès va fer servir tots els seus recursos defensius per mantenir la seva porteria a zero. Al final, el Madrid s'endugué un dur correctiu de Lió i el pitjor és que envià un missatge de pessimisme a una afició il·lusionada amb els nous fitxatges.