algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
12°

Campionat d'Espanya de Mitja Marató Peña s'imposa amb solvència i claredat

El mallorquí va guanyar en solitari després que cap dels seus rivals pogués aguantar el seu ritme

L'atleta mallorquí Toni Peña (Marató T.P.) es va imposar ahir amb solvència en la XIV edició del Campionat d'Espanya de Mitja Marató, que es va disputar a Saragossa.

El de Felanitx va pujar al lloc més alt del pòdium sense excessius problemes en una prova en la qual va entrar a la meta en solitari, ja que cap dels seus rivals va poder mantenir el ritme que va marcar.

En segon lloc i tercer lloc varen entrar els kenians James Moiben i Jonhstone Kemboi, i pel que fa a la classificació del Campionat d'Espanya la segona i tercera plaça les varen ocupar Javier Cortés i Miguel Àngel Gamonal, que van acabar per darrere dels dos atletes de Kènia.

No va ser fins a la darrera part de la cursa quan el grup capdavanter, en el qual anaven els favorits per al triomf final, va començar a estirar-se i es va quedar reduït als kenians Johnstone Kemboi i James Mioben, al costat de Toni Peña, els quals varen deixar a uns trenta metres Julio Rey, Hassan Lekhili, Fernando Rey, Miguel A. Gamonal i Abdelhadi El Mouaziz.

Un quilòmetre més tard es va despenjar del trio capdavanter Kemboi, que poc després va ser engolit pels perseguidors, als quals també es va unir Javier Cortés, després d'una excel·lent remuntada. Passats dos quilòmetres més, Toni Peña va veure apropar-se perillosament el grup perseguidor i va decidir fer una estirada, a la qual no va poder respondre James Moiben, per la qual cosa va marxar en solitari cap a la línia de meta.

En categoria femenina, la primera plaça va ser per a la hispanocubana Yesina Centeno (València Terra i Mar), que va tenir una victòria tan tranquil·la com la de Peña. Va entrar en la meta en solitari sense que cap de les seves rivals la pogués amenaçar. El segon lloc va ser per María Dolores Pulido, mentre que la tercera plaça va correspondre a Luisa Larraga.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.