algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
24°

L'Inca jugarà a la LEB l'any que ve

L'esquadra mallorquina intercanviarà la seva plaça LEB-2 amb el Valls Felix Hotels

El Drac Inca es convertirà en les pròximes hores en equip de Lliga LEB, gràcies a la fructificació de les negociacions entre el club mallorquí i el del Valls Felix Hotels de Tarragona. Els problemes econòmics de l'equip català per romandre una temporada més en la categoria de plata han estat el desencadenant de l'ascens als despatxos del Drac.

La junta directiva del conjunt d'Es Raiguer, encapçalada pel seu president Joan Rubert, no desaprofità l'oportunitat de fer un salt qualitatiu en l'aspecte esportiu i reaccionà amb celeritat a l'oferta d'intercanvi feta per Josep Campamar, president del Valls. Malgrat tot, les negociacions no han estat senzilles, ja que el Drac Inca ha hagut de lluitar amb altres equips interessats a canviar la seva plaça LEB-2 per la LEB del Valls, com són el Bruesa Guipuzkoa o el recentment descendit Aguas de Calpe. També sonà el nom de l'Alcúdia, però aquests assoliren l'ascens a la pista, el passat divendres, en eliminar l'Autocid Ford Burgos en la semifinal de la fase d'ascens.

Joan Rubert reconegué que el Drac Inca «haurà de fer un esforç econòmic important per adquirir la plaça LEB del Valls i per fer un equip competitiu». Així mateix, comentà que algun jugador de l'equip podria entrar en l'operació.

El president inquer avançà que demà la Junta Directiva del club es reunirà per a, entre altres coses, fixar el pressupost per a la temporada 2005/06. «La primera passa que hem de fer és fixar el pressupost per a la propera temporada, ja que les exigències de jugar en la LEB són més grans que les de LEB-2 i en aquests moments els pressuposts d'un equip de LEB oscil·len entre el mig milió i els dos milions d'euros», digué Rubert, que es mostrà optimista pel que fa a la possibilitat de tancar un pressupost que els permeti afrontar la pròxima temporada amb les màximes aspiracions, que no serien altres que seguir les passes del Menorca Bàsquet, flamant equip ACB. «Per a la confecció del pressuport confiam en l'aportació de la recentment creada -i encara no presentada- Fundació Bàsquet de les Illes Balears, que ja compta amb 300 membres i que podria participar en el finançament d'un projecte ambiciós», apuntà el president inquer. Rubert assegura tenir la lliçó ben apresa i confia no repetir les errades de fa dues temporades, que provocaren el descens de l'equip a la Lliga LEB-2. Unes errades que tengueren la seva arrel en una «mala planificació».

Emperò el president inquer no vol parlar encara del nou tècnic ni de futurs fitxatges «fins que no estigui aprovat el pressupost», tot i que el club no ha deixat de fer feina en cap moment en aquest sentit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.