nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.66°

Eufòria continguda

El consell d'administració vessa satisfacció i optimisme, però reclama prudència i tranquil·litat

El Reial Mallorca, instal·lat a la zona de descens des de la sisena jornada de campionat, abandonà diumenge un dels llocs que condueixen a l'infern. El consell d'administració del Reial Mallorca, que ha patit molt en comprovar durant moltes jornades que l'equip no reaccionava, tot i ocupar Cúper la banqueta, alena ara una mica més tranquil. El triomf del Mallorca a Riazor i l'empat del Llevant amb el València han fet possible que el conjunt vermellenc depengui ara de si mateix per continuar a Primera la temporada pròxima. És a dir, que si el Mallorca guanya el Betis té la permanència assegurada.

Ahir, Mateu Alemany explicà que «els números del Reial Mallorca a les darreres jornades són de campió». L'equip, com se sap, ha aconseguit quatre victòries (Numància, Espanyol, Athletic i Deportivo) i dos empats (València i Osasuna). El president es mostrà satisfet per arribar al darrer partit depenent d'un mateix. «Fa cinc setmanes érem a onze punts de la salvació... Ara, hem de guanyar el Betis perquè si no «podríem tenir un disgust molt greu».

El màxim accionista, Vicenç Grande, es mostrà ahir optimista, feliç, però prudent. «Ara estam a Primera, però encara ho tenim difícil. Hem de guanyar diumenge, però ara depenem de nosaltres mateixos. No ens hem de relaxar ni pensar que el Llevant perdrà. El Mallorca ha d'anar a fer el seu partit, sumar els tres punts i aleshores ens serà indiferent el resultat del Llevant», assegurà.

Vicenç Grande tingué paraules d'agraïment i admiració per l'afició mallorquinista, que no dubtà a qualificar «de Primera». «Esper que el Mallorca aconsegueixi la permanència, ja que ha quedat ben demostrat que té una afició de Primera. El centenar d'incondicionals vermellencs que viatjaren a Pamplona i els 450 que eren diumenge a Corunya deixaren clara la qualitat de l'afició. Gent que no es coneixia de res es tractaven com germans», afirmà.

Finalment, Grande reclamà un darrer esforç. «Tots hem de fer un darrer esforç. Son Moix ha d'estar ple diumenge i els jugadors han de continuar demostrant la seva vàlua», acabà dient.

Ignasi Esteva, per la seva part, assegurà haver passat molts nervis, però es mostrà orgullós del comportament dels jugadors i dels aficionats. «El partit ha estat de molts nervis. Després dels dos primers gols, i quan el Mallorca tenia el partit controlat, els nervis eren ja a València. Quan ha acabat el matx ens ha cridat el president del Barcelona, Joan Laporta, per felicitar-nos. Nosaltres hem estat molt pendents del Barcelona en abandonar Riazor. Era important que el Vila-real no guanyàs. L'afició ha estat incommensurable i ha donat un gran exemple de civisme», assenyalà.

Esteva, en tot cas, va fer també una crida a la prudència. «Em fa por que la gent es pensi que ja està fet. Depenem de nosaltres, i això és molt important, però s'ha de vèncer el Betis. Son Moix ha de vessar», sentencià.

D'altra banda, el conseller Miquel Vaquer, que també viatjà a Corunya, es mostrà molt satisfet pel triomf aconseguit i destacà l'actitud dels futbolistes. «Era molt difícil, jo ho veia molt negre, però ara estic molt satisfet. Voldria agrair el comportament de l'afició perquè ha estat exemplar. Ara, hem de rematar la feina davant el Betis. Estic convençut que si els futbolistes mostren l'actitud que tingueren a Riazor guanyaran i el Mallorca continuarà a Primera. No hem d'estar pendent del Vila-real-Llevant, sinó de guanyar... No ens hem de deixar endur per l'eufòria. Hem de continuar treballant amb seriositat», acabà dient Vaquer.

El conseller José Miguel García acompanyà l'equip a Pamplona i diumenge passat es desplaçà també fins a Corunya. García estava ahir molt més tranquil, després de viure un dia de molts nervis. «Ara, estic tranquil. Diumenge fou un dia de molts nervis, especialment les hores prèvies a l'inici del partit. Després, amb els gols del Mallorca, em vaig tranquil·litzar una mica, però començàrem a patir pel que succeïa a València... L'afició ha estat incommensurable, ha tingut un comportament exemplar. Però no ens hem de confiar ni relaxar. Depenem de nosaltres, hem d'omplir Son Moix i imposar-nos al Betis per aconseguir així la permanència a Primera Divisió. Que ningú no es pensi que ja està fet», sentencià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.