algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Cunego és el favorit en un Giro muntanyós

Els italians Garzelli, Simoni i Savoldelli són també clars candidats a la victòria final a Milà


L'italià Damiano Cunego, de l'equip Lampre, surt com a favorit número 1 per revalidar el títol en el Giro d'Itàlia que comença avui a la ciutat de Reggio Calabria i acabarà dia 29 a Milà.

Com a les darreres edicions són els corredors italians els favorits, especialment la nova joia del ciclisme Cunego, que ha deixat clar que és el seu objectiu principal i a la recent Volta a Romandia exhibí un gran moment de forma: guanyà una etapa i acabà segon a la general que se'n va dur el colombià Santiago Botero.

Devora Cunego els que més compten per estar en el podi són els seus compatriotes Stefano Garzelli (guanyador l'any 2000), Gilberto Simoni (guanyador en el 2001 i 2003) i Paolo Savoldelli (triomfador en el 2002). Són els que ocupen els primers llocs en els pronòstics inicials d'un Giro més muntanyós que en edicions anteriors i que comptarà amb a la sortida amb 197 corredors repartits en 22 equips, els 20 de la llista ProTour, entre ells quatre espanyols -Euskaltel, Liberty, Illes Balears i Saunier Duval-, més els convidats Selle Italia, de Colòmbia, i el Panaria italià.

El recorregut, malgrat que un poc més muntanyós que en edicions anteriors, compta amb moltes jornades planes i per elles el gran favorit no és altre que l'italià Alessandro Petacchi i més en aquesta ocasió que no hi serà el «rei» Mario Cipollini. En canvi, sí prendrà part al Giro l'alemany Erik Zabel, que curiosament debuta a la prova italiana.

És una espècie de Giro dividit en dos, ja que seran deu les jornades planes i vuit de montanya, cinc d'elles amb final en alt, especialment les que finalitzen a Zoldo Alto (Dolomitas, 11a.), Limone Piamonte (17a.) i Sestriere (19a.). També, com en altres ocasions, les principals dificultats muntanyoses, arribaran a la tercera setmana de competició, a la 17a amb final a Limone, perquè que per mig es troben els alts de Cadibona, Madonna i Colleto del Moro; a la 19a el cim olímpic de Sestriere, on hi haurà la meta, es puja dues vegades i entre una i altra hi ha l'alt de Finestre.

Els especialistes en la lluita contrarellotge tindran 80,1 quilòmetres pel seu lluïment. La primera, en el pròleg inicial, sobre 1.150 metres, en el passeig marítim de Reggio i que, per la seva curta distància, obre també les portes als molts i bons velocistes. La crono més llarga arriba a la vuitena jornada, en un circuït entre les ciutats de Lamporecchio i Florència, de 45 quilòmetres i la darrera a la 18a, de 34 quilòmetres, entre Chieri i Torí amb l'alt de Superga entre mig.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.